S'Agaró

Puigdemont defensa el dret a la bilateralitat

El president de la Generalitat considera que Catalunya s'ha guanyat el dret a un tracte bilateral amb l'Estat, referint-se al finançament

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reafirmat en la seva decisió de no anar a la Conferència de Presidents Autonòmics, ja que està convençut que la trobada no servirà per aconseguir millores per a Catalunya, que, segons la seva opinió, mereix un tracte "bilateral".

Puigdemont és conscient que la Constitució no permet que l'Estat i Catalunya mantinguin relacions de forma bilateral, però ha assegurat que els resultats de les eleccions legitimen aquest dret.

"Jo ja sé quin és el marc constitucional i que, en la Constitució, aquesta bilateralitat no hi encaixa perquè així se'm va encarregar de dir-ho la sentència del Constitucional, però políticament, que aquí tot és obert, políticament ens hem guanyat la bilateralitat. Per resultats a les urnes, perquè el que es vota aquí, a Catalunya, no s'ha votat a cap altra comunitat autònoma, i perquè el que ha passat a Catalunya els darrers 5 anys no ha passat a cap altra comunitat autònoma. Crec que ens hem guanyat la bilateralitat."

El president de la Generalitat ha insistit que en la conferència no es resoldran problemes de fons amb Catalunya.

"Per més conferències de presidents que facin, si no aborden aquests problemes de fons, no serviran. I nosaltres de temps no en tenim tant per perdre. I dit això, ho faig amb tot el respecte, perquè no he volgut fer un desaire. Justament si algú pogués parlar de desaires un podria pensar que després que el president Mas presentés 23 punts i no obtingués resposta en dos anys, aquest és un desaire bastant important."

Puigdemont ha fet aquestes declaracions durant la Trobada d'Economia de s'Agaró que organitzen la Fundació Olof Palme i la Cambra de Comerç de Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut