Vilanova i la Geltrú

Puigdemont: "Davant la mentalitat de l'estat d'excepció, farem un estat excepcional"

Puigdemont acusa l'Estat espanyol de "modernofòbia"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat defensa una Catalunya de futur "ambiciosa" en contraposició a un "estat modernofòbic".

Puigdemont ha respost així a les informacions que apunten que l'Estat espanyol ha recordat al Consell d'Europa que la Constitució Espanyola preveu la possibilitat de suspendre una autonomia, o fins i tot, en un cas extrem, de decretar l'estat d'excepció i setge.

En el Congrés de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya, Puigdemont ha contraposat un estat excepcional davant l'amenaça de l'estat d'excepció:

"Davant d'aquells que miren al futur amb la mentalitat de l'estat d'alarma o l'estat de setge o l'estat d'excepció, nosaltres ens disposem a construir un estat excepcional"

De la mateixa manera, el president ha comentat que "quan les coses es posen difícils" l'Estat reflota "aquella ànima" amb què "li surt de dins l'estat d'excepció, l'article 155 i l'article 116".

Puigdemont ha acusat l'Estat de "modernofòbia" i s'ha referit també a l'informe de la Comissió de Venècia, que ha criticat alguns dels apartats de la reforma del Tribunal Constitucional:

"Els ha dit, alerta, que per aquí no aneu bé. Per aquest camí acabareu igual que un seguit de països que no són precisament el que un s'imagina quan pensa en països amb tradició democràtica o països que hagin liderat els avenços de la nostra societat."

Puigdemont ha acusat l'Estat de tenir una "pulsió modernofòbica" i ha defensat el paper d'una Catalunya "de gent excepcional" per contribuir "a la millora del món".

El president de la Generalitat ha encoratjat les joventuts del seu partit a tenir una visió "no poruga del futur, sinó ambiciosa i esperançada".

"Un lema perquè Rajoy no l'entengui"

A l'inici del seu discurs, Puigdemont ha fet broma sobre el lema de la trobada de la JNC: "On the way" (En el camí):

"Sou uns punyeteros, heu posat un lema perquè en Rajoy no l'entengui. Ja us he enganxat, ja. Però és igual, en tots els idiomes ens fem entendre, encara que els pesi. Ens hauran d'escoltar, encara que els pesi, en totes les llengües que ens encanta de parlar."

Aquest és el moment:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut