Pla mitjà del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la taula del Consell Executiu del 24 d'octubre del 2017
Pla mitjà del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la taula del Consell Executiu del 24 d'octubre del 2017
Barcelona

Puigdemont compareixerà a les cinc de la tarda al Palau de la Generalitat

L'anunci de convocatòria d'eleccions s'hauria frenat perquè, segons fonts del govern, no hi ha el compromís del govern espanyol d'aturar el 155

RedaccióActualitzat

Després de diversos ajornaments d'una declaració institucional de Carles Puigdemont per anunciar una convocatària d'eleccions, des del govern s'ha anunciat que el president compareixerà a les cinc la tarda des del Palau de la Generalitat.

El vicepresident econòmic, Oriol Junqueras s'ha reunit amb el president a Palau.

L'opció de les eleccions s'hauria imposat en la reunió que Puigdemont ha convocat aquest matí al Palau de la Generalitat amb els consellers i diputats de JxSí, però l'anunci d'aquesta convocatòria s'hauria frenat perquè, segons fonts del govern, no hi ha el compromís del govern espanyol d'aturar el 155.

El PDeCAT i ERC havien convocat d'urgència les seves executives. Els republicans amenacen de sortir del govern si el president convoca eleccions autonòmiques.

A les 10 del matí el president Carles Puigdemont convocava el govern i cap a dos quarts d'onze començaven a incorporar-se a la reunió els representants de Junts pel Sí. La trobada arribava poques hores després de la maratoniana reunió del govern i l'anomenat "estat major" del procés també a Palau, que ha acabat a les dues de la matinada, una trobada que ha durat 7 hores.

Els participants han sortit per diferents portes i sense fer declaracions, malgrat els nombrosos mitjans que els esperaven.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut