Barcelona

Puigdemont assegura que hi ha d'haver més intercanvi d'informació amb la CUP

Puigdemont ha dit que convoca una moció de confiança perquè té clar que ha d'evitar el risc de les eleccions

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat assegura que hi ha d'haver més coordinació i intercanvi d'informació amb la CUP perquè això és la base de la confiança.

Puigdemont ha assegurat que tant el govern com la CUP tenen bona sintonia i considera que les relacions es poden refer després de les tensions arran del "no" dels cupaires als pressupostos.

Des de la CUP diuen que hi haurà confiança si es culmina el procés. El president s'ha compromès a culminar-lo i ha reconegut que cal més coordinació entre els dos partits.

Carles Puigdemont veu encarrilada la negociació amb la CUP per superar la moció de confiança del pròxim 28 de setembre. Justament, s'ha basat en aquest clima de bona sintonia per fer una crítica a la situació política que es viu a Espanya:

"Era una reunió per parlar, no era per negociar res perquè jo vaig dir des del primer dia que la confiança jo no la poso a negociació. Però ens hem d'escoltar mútuament. Perquè si justament convoco una qüestió de confiança és perquè tinc clar que hem d'evitar el risc d'eleccions i he constatat que la voluntat és compartida. Per tant, a partir d'aquí, tenim un bon començament per poder pensar que el 28, entre tots, podem superar aquesta situació. Sobretot el que hagi de venir després. Indispensablement, en el debat de política general i els pressupostos, aquesta vegada sí, hem de tenir el suport per tirar-ho endavant. És una situació que contrasta clarament amb el que està passant a l'estat espanyol. Aquí, grups polítics més distants del que són els de l'estat espanyol, treballem per mantenir un tema de confiança que permeti tirar el país endavant".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut