Londres

Puigdemont assegura a "The Guardian" que la falta d'un govern espanyol és "frustrant"

El president afirma en un article d'opinió que seria "millor per a Espanya i per a tot Europa" que s'autoritzés ara un referèndum a Catalunya

RedaccióActualitzat

L'absència d'un govern a Madrid és "frustrant" per a Carles Puigdemont, segons explica el president de la Generalitat en un article d'opinió a "The Guardian". L'article porta per títol: "El buit de poder a Espanya perjudica Catalunya i Europa. Això s'ha d'acabar". Puigdemont lamenta que no hi hagi un govern "capaç d'implicar-se en les negociacions" amb Catalunya, unes converses que veu "més urgents" després de la majoria independentista al Parlament de Catalunya fruit dels comicis del 27-S.

El cap del govern qualifica de "crucial" que a Madrid hi hagi un govern "prou estable" com per afrontar el debat polític amb Catalunya i convida el PSOE, Podem i Ciutadans a superar "la negació i l'obstruccionisme legal de l'era Rajoy".

De fet, subratlla que "afrontar la situació a Catalunya és l'única manera d'evitar la inestabilitat a Espanya". I es mostra sorprès perquè el PSOE hagi renunciat a defensar el dret de Catalunya a autodeterminar-se, com sí que van fer durant la Transició.

Puigdemont demana "sensatesa" als partits espanyols i que tractin la qüestió catalana "amb la seriositat que es mereix". A més, afirma que seria "millor per a Espanya i per a tot Europa" que s'autoritzés ara un referèndum a Catalunya, i per això insta les formacions polítiques a tenir "coratge" i permetre aquesta consulta.

El president considera que el "buit" de poder a Espanya i la falta de "lideratge" preocupen també les institucions europees.

Anar al contingut