Puigdemont: "Aquests mesos ens ensenyen que hem de saber gestionar bé el temps"

El president diu que suspendre la declaració va ser un error, però afegeix que amb "paciència, persistència i perseverança arribarem al final"

RedaccióActualitzat

Sis mesos després de la declaració d'independència del Parlament el 27 d'octubre i l'aprovació del 155, Carles Puigdemont considera que va ser un error haver-la deixat en suspens el 10 d'octubre.

"Segurament el 10 d'octubre la decisió meva de deixar en suspens els efectes de la declaració d'independència es veu com un error. Vaig voler deixar la porta oberta al diàleg."

En una entrevista a TV3, el 130è president de la Generalitat ha analitzat aquest sis mesos passats i assegura que cal treure'n una lliçó: cal saber gestionar els temps.

"El que ens ensenyen tots aquest mesos és que hem de ser conscients que hem de saber gestionar el temps, amb el nostre calendari. No amb el calendari, l'agenda, les presses, les necessitats que tingui un adversari que cada cop és més autoritari."

 

 

El líder de Junts per Catalunya admet que el bloqueig polític provoca "patiment", diu, i demana -un cop més- paciència. Puigdemont afirma que tot "arribarà, i arribarà bé".

"Amb paciència, amb persistència amb perseverança arribarem al final i arribarem bé. Tenim moltes raons, tenim més de dos milions de raons que ens avalen. Tenim un poble amb actitud de pau que està fascinant el món. Per més provocacions que hi hagi no la canviarem i no l'hem de canviar."

Sobre el futur, assegura que prendran decisions respectant dos eixos: el mandat del 21-D i el de l'1 d'octubre:

"Prendrem les decisions sempre respectant el resultat de les urnes del 21 d'octubre, cosa que no fan els partits unionistes ni l'Estat espanyol, i respectant la fidelitat a l'1 d'octubre."

 

 

Puigdemont també ha tornat a criticar l'actuació judicial de l'Estat. Diu que a Alemanya ningú l'entén:

"Aquí, a Berlín, la gent es pregunta per què caram l'Estat espanyol no comença a dialogar."

ARXIVAT A:
InvestiduraGovern empresonatProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut