Puigdemont declarant la setmana passada davant la Justícia belga (Reuters)
Puigdemont declarant la setmana passada davant la Justícia belga (Reuters)

Puigdemont aniria a la presó d'Estremera i tindria cel·la individual si ho demana

El Ministeri de l'Interior respon a través d'Institucions Penitenciàries les preguntes plantejades per la Fiscalia belga abans d'estudiar la possible extradició de Puigdemont i els quatre consellers que són a Brussel·les

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ingressaria a la presó d'Estremera i, si ho demanen, tant ell com els consellers cessats que són a Bèlgica tindrien cel·la individual. És la resposta que el Ministeri de l'Interior ha enviat, a través d'Institucions Penitenciàries, a les preguntes de la Fiscalia belga sobre el règim penitenciari i judicial espanyol i també demanant detalls sobre el procés independentista.

En la resposta, les autoritats espanyoles informen la Fiscalia belga de les condicions d'Estremera, que compta amb cel·les d'onze metres quadrats, tallers per als interns, aules i atenció mèdica tot el dia. En total, Interior respon 14 preguntes de la Fiscalia belga sobre el sistema carcerari, entre elles algunes relacionades amb la higiene, l'accés a equipaments sanitaris o dutxes, el menjar, l'assistència mèdica, les activitats recreatives o culturals o les visites de familiars i amics.

Aquest és el document enviat a la Fiscalia belga, que inclou imatges de l'interior de la presó

Les respostes d'Espanya a la justícia belga by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Ponsatí i Serret, a Alcalá-Meco

Igual que Puigdemont, els consellers cessats Toni Comín i Lluís Puig també anirien a Estremera. Pel que fa a Clara Ponsatí i Meritxell Serret, ingressarien en un centre penitenciari de la Comunitat de Madrid, previsiblement el d'Alcalá-Meco, on ja hi ha Dolors Bassa i Meritxell Borràs.

El ministeri vol tranquil·litzar la Fiscalia belga assegurant que el menjar respon a les exigències dietètiques dels presos, edat, salut i costums; que els interns poden anar al gimnàs, a la biblioteca i a tallers i que realitzen vida en comú amb els altres presos unes vuit hores diàries. Espanya recorda que, només si protagonitzen incidents violents especialment greus, els interns poden quedar tancats en una cel·la d'aïllament, però sempre supervisats per l'equip mèdic.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut