Puigdemont, durant la seva intervenció a Castellterçol (EFE)
Puigdemont, durant la seva intervenció a Castellterçol (EFE)
Castellterçol

Puigdemont anima a construir el país amb "les bigues mestres" de Prat de la Riba

El president de la Generalitat ha presidit la commemoració del centenari de la mort del primer president de la Mancomunitat de Catalunya

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit aquest dimarts al vespre la commemoració del centenari de la mort d'Enric Prat de la Riba, primer president de la Mancomunitat de Catalunya. Puigdemont ha aprofitat l'acte per fer un paral·lelisme: reivindicar el catalanisme del segle passat i lligar-lo amb el moment present.

"Quan ens disposem a construir avui aquest país nou, ens podrem recolzar feliçment en aquestes bigues mestres de Prat de la Riba i d'una sèrie de gent que va saber endevinar, fins i tot anticipar, de quina manera calia construir els països del futur."

El president de la Generalitat ha instat a recordar Prat de la Riba com un representant d'aquella generació que, "malgrat les dificultats de tot tipus, va saber posar les bases d'un país modern i d'una societat oberta, justa i dialogant com és la Catalunya d'avui". Puigdemont ha lamentat que es tracta d'un desig que des del govern espanyol "segueixen sense entendre o fent veure que no entenen, que encara és més greu".

A Puigdemont, l'ha acompanyat una presència important de membres del govern, com el conseller d'Interior, Joaquim Forn; i el de Salut, Toni Comín. També hi ha assistit l'expresident Jordi Pujol, que ha seguit els parlaments des de primera fila. Puigdemont ha dit que, si els actuals dirigents espanyols llegissin "La Nacionalitat catalana", una de les obres més destacades de Prat de la Riba, s'adonarien que les reivindicacions actuals venen de lluny.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut