Puigdemont als empresaris: "Sé que algú conjuga la desobediència, però en mi i en el meu govern no la trobaran conjugada"

ACN Sitges.-"La desobediència sé que algú la conjuga. En mi no la trobaran conjugada, i en el govern que presideixo tampoc". Així s'ha expressat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la inauguració de les XXXII jornades del Cercle d'Economia a Sitges, on ha reiterat la seva aposta pel diàleg amb l'Estat i ha assegurat que ell sempre anirà "de llei a llei" i donant "certesa jurídica" en cada pas que es doni. Puigdemont ha reivindicat que el seu govern "ha fet i farà del diàleg bandera", i no s'aixecarà mai de la taula de negociació, on de moment, ha dit, està sol. El president ha intentat fer veure als empresaris reunits que l'Estat ha desatès totes les peticions que han arribat des de Catalunya, fins i tot les reivindicacions que ha fet el mateix Cercle d'Economia.

Puigdemont ha respost les preguntes que segurament ja tenia preparades tenint en compte l'auditori al qual es dirigia. Quan se li ha parlat d'incertesa, el president ha defensat que mentre a Espanya no hi ha executiu, a Catalunya hi ha un govern que governa, que té un full de ruta clar tot i que a alguns no els agradi. I quan se li ha plantejat la paraula 'desobediència', el president ha estat taxatiu: "En mi no trobaran aquesta paraula conjugada". Una sentència que ha fet extensiva a tot el seu govern. En aquest sentit, també ha promès seguretat jurídica.Dit això, el president ha recordat com han acabat totes les demandes que han arribat a l'Estat procedents des de Catalunya, fins i tot les que fan entitats com el Cercle d'Economia. Ha repassat les notes d'opinió dels darrers anys, des de la petició d'una reforma de l'estat autonòmic, passant pel pacte fiscal per acabar defensant algun tipus de consulta. "Han passat gairebé quatre anys des de la primera nota del Cercle d'Economia i no s'ha avançat en cap reforma, més aviat s'ha tendit a recentralitzar", ha argumentat per justificar l'aposta independentista del seu executiu. I és que segons Puigdemont, els últims han estat "quatre anys de reiterat suport a l'immobilisme" per part de l'Estat, el que ha provocat que el nombre de diputats independentistes hagi passat de 14 a 72. El president ha defensat que hi ha una demanda "àmpliament compartida" per aconseguir més autogovern, un finançament just i un reconeixement de la singularitat catalana. Però per primer cop, ha afegit, ara hi ha una majoria independentista al Parlament i l'Estat, al seu parer, "està democràtica i políticament obligat a donar-hi una sortida". També ha fet èmfasi en l'aposta del seu Govern pel diàleg, i ha garantit un cop més que Catalunya no s'aixecarà mai de la taula de negociació.

Anar al contingut