Puigdemont, a la sortida de l'executiva del PDeCAT (EFE)
Puigdemont, a la sortida de l'executiva del PDeCAT (EFE)

Puigdemont aixecarà la suspensió de la declaració d'independència si Rajoy aplica el 155

La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, assegura que Puigdemont compta amb el suport del PDeCAT per dur a terme aquesta acció

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat a la reunió de l'executiva del Partit Demòcrata que, en cas que el govern espanyol apliqui l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia, aixecarà la suspensió de la declaració d'independència.

A la sortida de l'executiva, la líder del partit, Marta Pascal, ha anunciat que Puigdemont té "tota la complicitat" del PDeCAT per dur a terme aquesta acció. Pascal creu que suspendre l'autonomia seria una "amenaça" clara contra Catalunya i avalaria que el president de la Generalitat reactivés la declaració d'independència.

"Diem amb contundència al president que, si l'Estat vol aplicar el 155 i liquidar les nostres institucions, creiem que ha d'aixecar la suspensió de la declaració d'independència. Però no abans, perquè la nostra aposta pel diàleg és honesta. Si la resposta de Rajoy és diàleg, hem d'asseure'ns a parlar. Si és el no diàleg, hem d'aixecar la suspensió"

Pascal, que també és diputada de JxSí al Parlament, no ha precisat "com i quan" es pot declarar la independència, una decisió que creu que correspon al president de la Generalitat.

A més, la coordinadora general del PDeCAT ha explicat que "no és sobre la taula" ni del partit ni del govern la possibilitat que Puigdemont convoqui unes eleccions anticipades i renunciï a la declaració d'independència com li suggereix el govern espanyol.

La Moncloa: "És un xantatge inacceptable"

La reacció del govern espanyol no s'ha fet esperar. La Moncloa considera l'anunci del PDeCAT "un xantatge inacceptable". Fonts de l'executiu de Mariano Rajoy insisteix que "l'únic responsable de l'activació de l'article 155 és Puigdemont".

 

 

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut