Viladecans

Puigdemont acusa la CUP de ser "destructors" del procés sobiranista per "prejudicis ideològics"

El president anul·la la seva agenda per continuar les converses i es reuneix amb les entitats sobiranistes a Palau arran de la negativa dels cupaires de retirar l'esmena a la totalitat als pressupostos

RedaccióActualitzat

El bloqueig dels pressupostos arran de la negativa de la CUP de retirar l'esmena a la totalitat ha portat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a apujar el to de les seves crítiques contra la formació antisistema.

Carles Puigdemont ha suspès els actes d'avui de la seva agenda oficial per poder seguir de primera mà les converses i, segons ha pogut saber TV3, s'ha reunit al Palau de la Generalitat amb els presidents de l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència per parlar de la situació creada per la presentanció de l'esmena a la totalitat de la CUP als pressupostos i de les conseqüències que pot tenir per al procés sobiranista.

En el marc de la presentació del programa "Invulnerables" per combatre la pobresa infantil a Viladecans, Puigdemont ha titllat els anticapitalistes de "destructors" si es deixen endur pels prejudicis ideològics:

"L'endemà d'una derrota sempre s'alça una generació de constructors disposada a apedaçar allò que els destructors han esparracat"

En un missatge implícit a la CUP, li demana que posi les necessitats de la gent i del país per damunt del partidisme i de les ideologies.

Puigdemont ha remarcat que aquests són uns pressupostos que preveuen uns 800 milions d'euros més destinats a polítiques socials. En aquest sentit, Puigdemont demana als grups que fugin de partidismes:

"Estem en un moment clau, de saber si continuem sent constructors o no. De si pensem en els més vulnerables o en els més intransigents. De si volem donar respostes concretes que beneficiïn persones concretes, o si ens tremolaran les cames davant els apriorismes, dels prejudicis ideològics o, pitjor encara, de l'avantatgisme partidista"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut