Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu (ACN)
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu (ACN)

Puigdemont a Twitter: "Seria molt demanar que escoltessin abans de reaccionar?"

El president de la Generalitat ha contestat el del govern espanyol, que ha qualificat d'"amenaça" i "xantatge" el contingut d'un document filtrat a la premsa que preveu una DUI

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha contestat molt ràpidament Mariano Rajoy, que aquest dilluns al migdia ha qualificat d'"amenaça" i "xantatge" el contingut del document publicat pel diari "El País". Aquest document se suposa que és un esborrany de l'anomenada "llei de transitorietat jurídica" que s'està treballant al Parlament, i preveu una declaració unilateral d'independència si no hi ha acord per al referèndum.

Puigdemont ha contestat a Twitter aquestes declaracions de Rajoy quan les ha conegudes, a l'avió que el portava cap a Madrid per a la conferència que aquest dilluns a la tarda pronunciarà juntament amb Oriol Junqueras i Raül Romeva. I ho ha fet considerant que Rajoy ha parlat abans de conèixer el contingut d'aquesta conferència. Puigdemont ha demanat, amb una certa ironia, que reaccionin després que s'hagin explicat:

 

 

Aquest mateix dilluns al matí, membres de Junts pel Sí han qualificat el document filtrat de "desfasat". En un comunicat, aquesta formació política ha assegurat que aquest document no té res a veure amb els que estan treballant ara, però no han precisat si aquests altres contemplen una declaració unilateral d'independència. A pesar d'això, la fiscalia ha anunciat que analitzaran el document i es querellaran si consideren que és inconstitucional.

Rufián lliga "sobres" i "xantatge"

El diputat al Congrés per ERC, Gabriel Rufián, també ha reaccionat a Twitter a les paraules de Rajoy: ha considerat que els "sobres amb vots" no estan tan lligats als xantatges com els "sobres amb diner negre":

 


 


 

 

 

Anar al contingut