Washington

Puigdemont a la CNN: "Els que han votat per la independència no es quedaran a casa"

El president de la Generalitat afirma que no ha anat als EUA a demanar reconeixement internacional sinó només a explicar-se

RedaccióActualitzat

En la visita que està fent als Estats Units, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest dimarts ha anat a Washington. Allà s'ha reunit amb diversos congressistes. Una d'aquestes reunions ha estat amb Elliott Engel, congressista per Nova York i màxim responsable demòcrata del Comitè d'Afers Exteriors del Congrés.

Era el plat fort de l'agenda d'aquest viatge oficial, que va més enllà de la visita anterior del conseller Romeva en solitari. Puigdemont també s'ha reunit amb un representant dels congressistes republicans del subcomitè europeu, Francis Rooney, que és congressista per Florida. 

Després de les reunions el president ha constatat l'interès a conèixer i a tenir informació de primera mà sobre la situació política catalana:

"Poder-nos explicar on ens hem explicat i amb qui ens hem explicat i haver tingut l'oportunitat de tenir les converses que hem tingut té una fita pel propòsit que tenim d'explicar-nos. Donar informació que està a les nostres mans a gent que en algun moment haurà de prendre una posició sobre el que passa entre Catalunya i Espanya."

 

Entrevista a la CNN

Part de l'agenda de Puigdemont en aquest viatge és la divulgació del procés independentista als mitjans. En una entrevista en castellà a la cadena de notícies CNN, Puigdemont ha afirmat que l'independentisme no es conformarà amb un no:

"No és un problema de si el govern serà inhabilitat o no. La gent, aquests dos milions de persones que van votar a favor de la independència, no se n'aniran a casa sense més, acceptant que el govern espanyol no deixa celebrar el referèndum."

De tota manera, i així com el 2015, després d'una reunió amb l'aleshores secretari Albiñana, els congressistes van sortir públicament a defensar el dret d'autodeterminació, la discreció s'ha imposat els últims mesos.

 

Anar al contingut