Barcelona

Puigdemont a García Albiol: "Vostè ha vingut avui aquí a mentir"

El líder del PPC acusa la Generalitat d'ordenar als Mossos no fer detencions durant els aldarulls a Gràcia en deferència a la CUP

RedaccióActualitzat

Les repercussions polítiques del conflicte del Banc Expropiat del barri de Gràcia de Barcelona no paren d'ampliar-se. Aquest dimecres a la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha viscut un nou episodi, protagonitzat pel mateix president i pel líder del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol.

Albiol ha acusat el govern d'haver donat instruccions als Mossos de no fer detencions durant els aldarulls, i que ho han fet per no incomodar la CUP. Com a prova de la seva afirmació, Albiol ha exhibit la reproducció d'un cartell amb la frase "Pistolers fora de Gràcia" i amb el logo d'Endavant, organització que forma part de la CUP:

"Entenem de manera molt clara que hi ha una voluntat, una intencionalitat política de no actuar en relació amb els responsables d'aquests incidents, i això no és fruit de la casualitat. És evident que quan entre els que provoquen els incidents hi ha persones que formen part dels seus socis de govern o militen al partit dels seus socis de govern de la CUP, aquest element no és casual."

El president de la Generalitat l'ha replicat de manera contundent, titllant-lo de mentider. Puigdemont ha anat més enllà, acusant el PP d'estar acostumat a utilitzar la policia amb finalitats partidistes:

"Cal ser molt poc responsable per fer el que ha vingut a fer vostè avui aquí, que és mentir. O suggerir una mentida, que ve a ser el mateix. La mentida consisteix a dir: aquest govern ha ordenat políticament que no hi hagi detencions per no incomodar uns socis parlamentaris. Es pot saber en què sustenta aquesta afirmació, senyor Albiol? O és que potser està acostumat a tenir una policia, com té el seu ministre de l'Interior, que obeeixi instruccions polítiques? Nosaltres no ordenem informes falsos a la policia, no ho fem, no ordenem detencions polítiques que veig que vostè troba a faltar."

Després d'aquesta picabaralla, el diputat de la CUP Benet Salellas ha demanat la paraula per al·lusions a la seva força política, però la presidenta del Parlament l'hi ha negat, amb l'argument que era una sessió de control a Puigdemont, sense possibilitat de demanar paraules per al·lusions.

El govern estudia portar Albiol als tribunals

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts, la portaveu Neus Munté, preguntada per unes afirmacions idèntiques fetes per Garcia Albiol anteriorment, va qualificar-les de "gravíssimes i intolerables venint d'una formació política democràtica". Munté va afirmar que els serveis jurídics de la Generalitat estaven analitzant denunciar Albiol a la justícia.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut