Puigcerdà

Puigcerdà premia amb 29 euros els conductors que no van ser multats el 2009

Els conductors de Puigcerdà a qui el 2009 no van posar cap multa de circulació ni d'aparcament cobraran la setmana que ve l'anomenat "xec del bon conductor", de 29 euros, que els lliurarà l'Ajuntament del municipi com a premi a la seva conducta cívica al volant. En total, els conductors premiats seran 1.500, fet que suposa el 43% dels veïns que tenen el vehicle empadronat a la capital de la Cerdanya. Els diners que es repartiran entre els conductors que no han tingut multes, uns 41.000 euros, són una part de la quantitat que l'Ajuntament va recaptar durant el 2009 en sancions.

Actualitzat
Des del consistori s'han mostrat esperançats que aquesta iniciativa promogui que més conductors s'animin a respectar les normes de conducció i aparcament.

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella (ERC), ha indicat: "És una quantitat interessant tenint en compte que el valor mitjà d'un impost de circulació em sembla que ronda els 55 euros. És una bona forma de relaxar una mica les butxaques de cadascun dels ciutadans".

Els grups de l'oposició al consistori, que han qualificat aquesta mesura d'electoralista, consideren que aquesta quantitat de diners no canviarà els hàbits dels conductors.
Anar al contingut