El Bruc

Puigcercós proposa revisar el pacte del tripartit a la tardor tot i donar garanties d'estabilitat

El nou president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha donat garanties d'estabilitat a l'actual govern de José Montilla amb la continuïtat de Josep-Lluís Carod-Rovira com a vicepresident. Puigcercós, però, no descarta fer una revisió del govern d'entesa de cara a la pròxima tardor, just quan es compleix la meitat de la legislatura. L'endemà que els militants d'ERC escollissin el president i el secretari general del partit, aquests han assegurat que ja han parlat amb la resta dels candidats, però que els queda pendent fer-ho amb Carod. Tant Joan Puigcercós com Joan Ridao han dit que esperen poder integrar tothom en aquesta nova etapa del partit.

Actualitzat

El tàndem Puigcercós-Ridao ja s'ha posat mans a la feina per configurar una nova direcció que hauran de presentar el cap de setmana que ve al Congrés Nacional d'ERC. President i secretari general se senten àmpliament legitimats pels resultats, però es mostren disposats a integrar els crítics.

De fet, Puigcercós ja ha traslladat a la resta de candidats la seva voluntat de consensuar l'executiva, sobretot perquè, al seu parer, els resultats de la votació demostren que els militants d'ERC "volen unitat" en el partit i que es produeixi "un canvi sense problemes per poder continuar sent el referent de l'independentisme a Catalunya".

Al llarg de la setmana, Puigcercós es reunirà amb els líders de les altres candidatures, és a dir, amb Ernest Benach, Joan Carretero i Uriel Bertran, per parlar de la futura estratègia política i dels nous equips de direcció que, segons que ha assegurat, seran "potents i renovadors" tot i que "assumint" també l'experiència acumulada.

A Joan Ridao li ha tocat el paper de marcar el terreny i ha desitjat que la "minoria" es posi al servei de la majoria i faci el que ha de fer tot militant, afegint que tots i cada un dels memebres d'Esquerra tenen uns drets però també uns deures que segons ell són acatar les directrius i decisions de la direcció.

Revisió del pacte

En un acte de commemoració dels 200 anys de la guerra del Francès, al Bruc, el nou president d'ERC també ha parlat del futur del govern tripartit amb dos directrius: consolidar i estabilitzar però, alhora, posar al dia i actualitzar. Puigcercós ha fixat com a data límit l'equador de la lesgislatura, la tardor vinent, per asseure's amb els altres partits que conformen el govern d'entesa i parlar i donar sortida a aquelles qüestions que no estiguin actualitzades.

El líder dels republicans ha expressat l'objectiu que la seva formació "marqui l'agenda política" en el futur a Catalunya, "sigui el referent" i "pugui definir un nou horitzó nacional".


Puigcercós avança que ERC haurà d'explicar molt bé quins són els seus objectius pels dos últims anys de legislatura i ha llançat un missatge als seus socis: "sempre se li exigeix a Esquerra que compleixi amb els acords però els altres partits també ho han de fer".

La continuïtat de Carod

Puigcercós també ha reconegut que més enllà de la salutació que van intercanviar a la seu nacional després que es van conèixer els resultats, encara no ha tingut ocasió de parlar amb el fins ara president dels republicans, Josep-Lluís Carod-Rovira. Sobre el seu paper en el govern de la Generalitat com a vicepresident, Puigcercós ha dit que Carod està fent una gran feina i considera que encara té moltes coses per fer en aquest govern.

Les declaracions de Joan Puigcercós arriben l'endemà del "superdissabte" republicà, que va acabar amb ell com a nou president dels repubilcans i amb Joan Ridao com a secretari general.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut