Barcelona

Puigcercós proclama Carod "síntesi" del catalanisme de Pujol i Maragall i acusa CiU de "regalar" Catalunya a Madrid

ERC ha celebrat aquest matí un multitudinari acte al Palau de la Música, on Puigcercós ha proclamat Carod "síntesi" del catalanisme de Pujol i Maragall. Ha admès la catalanitat i el coneixement de tots dos presidents, però també ha constatat el "regust" negatiu que han deixat. Per la seva banda, Carod-Rovira ha defensat especialment l'eficàcia del tàndem que conforma al costat de Puigcercós i que, al seu parer, ha quedat palesa en aquesta campanya electoral, i ha advocat per un projecte nacional "que no posa barreres i és integrador" per avançar també cap al benestar social.

Actualitzat

Durant un acte molt concorregut al Palau de la Música, Puigcercós ha dit que Carod és el "reconvertidor del catalanisme" i s'ha referit a Jordi Pujol i a Pasqual Maragall, els dos anteriors presidents. De Pujol ha dit que "representava una Catalunya de comarques" i de Maragall, que "el seu món s'acabava a la Catalunya metropolitana de Barcelona".

De Carod ha dit que "és el millor candidat per presidir" la Generalitat perquè "ha repensat el catalanisme i l'ha fet laic i social", on caben tots els que viuen a Catalunya, però "amb un objectiu comú".

Per la seva banda, en aquest acte final de campanya, Carod ha aprofitat per carregar contra CiU i ha dit que "són ells qui han regalat la Generalitat i l'Estatut a Madrid". "Nosaltres volem un govern nacional, més àgil i operatiu, de gent preparada i de noms consensuats", ha dit.

El presidenciable republicà ha dit que ells han fet una campanya de "joc net" perquè el seu partit "no ataca, sinó que construeix", i ha afirmat que cap partit com ERC ni cap líder com ell mateix "no han pagat tan car la defensa de les seves conviccions".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut