Barcelona

Puigcercós: "No trencarem la unitat del Parlament però no volem ser còmplices d'enganyar la gent"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha defensat que els republicans votin a favor però no signin la resolució que PSC, ICV i CiU han registrat al Parlament i que demana la renovació del Tribunal Constitucional i que el TC es declari incompetent per decidir sobre l'Estatut. Puigcercós ha afirmat que la seva formació hi votarà a favor perquè la resolució "no fa cap mal" però ha recalcat que no la poden subscriure i ho ha justificat amb l'argument que "no comparteixen la diagnosi". El republicà ha subratllat, a més, que també es posarà en evidència que "a l'altra banda del telèfon no hi ha ningú" en referència a les reticències que tant Zapatero com Rajoy han expressat per renovar ara el TC.

Actualitzat
"No trencarem la unitat del Parlament de Catalunya però no volem ser còmplices d'enganyar la gent". Així de contundent s'ha expressat el president d'ERC, Joan Puigcercós, per justificar el fet que la formació que presideix voti a favor però en canvi no signi la resolució que han registrat el PSC, CiU i ICV per demanar la renovació del Tribunal Constitucional.

Puigcercós ha explicat que ERC no s'oposarà a la resolució "perquè no fa cap mal" però ha afegit que no la poden subscriure perquè no comparteixen la diagnosi. El líder republicà ha reiterat que el problema, al seu parer, no és la renovació del TC sinó "l'Estat, la Constitució espanyola i els que la interpreten".

El president d'ERC també ha volgut remarcar que malgrat la resolució s'aprovi amb els vots de quatre grups de la cambra, també es posarà en evidència, segons Puigcercós, que "a l'altra banda del telèfon no hi ha ningú", en referència a les reticències del líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, i del del PP, Mariano Rajoy, a renovar ara els quatre magistrats del TC als quals els ha caducat el mandat.

Després dels retrets que CiU ha llançat a ERC per la seva posició en aquest cas, Puigcercós ha fet una crida a la federació nacionalista perquè "sigui valenta" i no es conformi amb el que considera una "posició conservadora".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut