Manresa / Barcelona

Puigcercós intenta acostar posicions amb els altres sectors d'ERC

El president electe d'ERC, Joan Puigcercós, ha obert contactes amb els altres sectors del partit per acostar posicions de cara al congrés de dissabte que ve, que ratificarà la nova direcció republicana. Puigcercós ha parlat a Manresa amb el líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero, que ha rebutjat integrar-se a la nova executiva "perquè caldria compartir el gruix de l'estratègia". Després ha arribat la trobada amb el candidat a la presidència d'ERCFutur, Ernest Benach, que ha apostat per "modernitzar" el model de partit i amb qui hi ha hagut "bon clima", segons fonts pròximes a Puigcercós. Els contactes continuaran aquest dimarts amb Esquerra Independentista.

Actualitzat

Després dels resultats de les eleccions internes de dissabte a ERC, sense majories absolutes, s'ha obert una intensa setmana de negociacions dels guanyadors, Joan Puigcercós i Joan Ridao, amb les altres candidatures. Puigcercós s'ha mostrat disposat a integrar els altres tres sectors a l'executiva, però no ho tindrà fàcil.

D'entrada, el sector crític de Joan Carretero, reforçat per la segona posició obtinguda, només vol negociar sobre la base dels seus plantejaments polítics, que qüestionen el tripartit. Carretero ho ha deixat clar després d'entrevistar-se durant dues hores amb Puigcercós a la seu d'ERC a Manresa. Fonts pròximes a Reagrupament.cat han explicat que no volen formar part de la nova executiva del partit perquè abans caldria "compartir el gruix de l'estratègia". Tot i això, estan oberts a "acords puntuals" amb la nova cúpula. 

Daltra banda, els partidaris de Carod-Rovira mantenen l'aposta per fer del seu líder el candidat a les properes eleccions. No ha transcendit si han parlat d'aquesta qüestió Puigcercós i Benach, que s'han reunit durant gairebé una hora i mitja en un hotel de Barcelona. L'entorn de Puigcercós ha destacat el "bon clima" d'una trobada de perfil "exploratori", en què Benach ha posat l'accent en la necessitat de "modernitzar" el model de partit vigent a ERC.

El president d'ERC continuarà les converses aquest dimarts a la tarda amb una reunió amb Jaume Renyer, el candidat a la presidència d'Esquerra Indepdentista. Quan acabi, Puigcercós parlarà amb les seves persones de confiança, entre els quals el nou secretari general, Joan Ridao, per analitzar la situació.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut