Sant Joan Despí

Puigcercós diu que CiU té una actitud sobre el país que "sembla que sigui seu"

El president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha dit a "Els matins d'estiu" que l'objectiu del seu partit és captar, per a les pròximes eleccions, el votant del PSC desencantat, com Antoni Castells. El número 1 d'Esquerra també ha destacat que el seu partit només pactarà amb Convergència si els nacionalistes aposten pel referèndum sobre la independència. I, a més, ha respost a Oriol Pujol, quan va dir que Esquerra no mereixia ser al pròxim govern i ha dit que CiU té una actitud sobre el país "que sembla que sigui seu".

Actualitzat
Acabat de tornar de vacances, Joan Puigcercós ha passat pel programa "Els matins" de TV3 i ha fet una crida al sector catalanista del PSC. Si la setmana passada era Convergència i Unió qui obria la porta als socialistes desorientats arran de la renúncia del conseller Castells a anar a les llistes, ara ha estat el líder d'Esquerra qui s'ha fixat com a objectiu captar aquests votants. En aquest sentit, Puigcercós ha manifestat: "Volem anar a buscar aquell votant que havia votat socialista, i el senyor Castells és un símptoma, que en aquests moments veu que això del federalisme espanyol no va ni amb rodes". I afegeix: "Els hi havien venut durant molts anys que hi ha una situació d'encaix amb Espanya possible, i que ara no hi és".

Puigcercós també ha respost a Oriol Pujol, que fa uns dies descartava un pacte postelectoral amb els republicans, amb l'argument que no mereixen tornar al govern. Puigcercós ha dit que CiU té una actitud sobre el país que "sembla que sigui seu". A més, ha manifestat: "per molts lletjos que ens pugui fer Oriol Pujol, per molt que ens pugui insultar, ERC és un partit de govern i Esquerra governarà amb aquells que vulguin donar la veu al poble, que vulguin fer un referèndum, una consulta pel futur de Catalunya, per la independència del nostre país digui el que digui Madrid"

El president d'Esquerra ha reiterat que governaran amb qui es comprometi a convocar un referèndum d'autodeterminació.

Finalment, el líder republicà ha assegurat que no té previst reunir-se amb Laporta i Carretero els pròxims dies, però deixa anar que els que més reclamen unitat són els que més han dividit l'independentisme.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut