Els matins de TV3

Puigcercós demanarà vot secret al Consell Nacional que decidirà sobre la seva continuïtat

Joan Puigcercós demanarà vot secret al Consell Nacional d'ERC, que haurà de decidir si el manté com a president del partit i que tindrà lloc el 18 de desembre. En una entrevista al programa "Els matins de TV3", el dirigent republicà ha explicat que, tot i que ha rebut moltes mostres de suport, considera necessari que sigui aquest òrgan el que es pronunciï sobre la seva continuïtat al càrrec després de la desfeta electoral de diumenge.

Actualitzat
En l'entrevista amb Josep Cuní, Joan Puigcercós ha assegurat que "molta gent" l'ha trucat després de les eleccions i que "majoritàriament" ho han fet perquè continuï presidint Esquerra Republicana, "tant a les verdes com a les madures". Ell, però, manté que no en té prou amb aquest suport directe i que vol que sigui "objectiu". Per això espera que la gent parli al Consell Nacional del 18 de desembre.

"Crec que ho hem de fer en un òrgan democràtic, que és el Consell Nacional. Jo demanaré vot secret perquè no vull una votació a mà alçada, sinó que posin la papereta a dins d'un sobre i diguin el que han de dir", ha argumentat.

Puigcercós va anunciar dimarts que sotmetria la seva continuïtat a la presidència d'ERC, que ocupa des del juny de 2008, al Consell Nacional. "Si diuen 'fes un pas enrere', el faré tot i continuaré treballant per Esquerra", ha afegit, al mateix temps que ha deixat clar que els farà cas si la decisió de la militància és que continuï al capdavant del partit.

Amb aquesta decisió canviava d'actitud després de la desfeta de diumenge a la nit i de l'executiva de dilluns, quan va anunciar que continuaria al capdavant d'Esquerra per mirar de recuperar "la confiança perduda".

Seran les bases, doncs, les que decideixin si Puigcercós ha de continuar comandant el partit o aposten per un relleu. Les mateixes bases que van confiar en el tàndem que formava amb Joan Ridao per rellevar Josep-Lluís Carod-Rovira després d'un congrés que va generar més divisions que consensos en el si de la formació.

A més de Puigcercós, l'altre moviment a ERC el va fer també aquest dimarts el número 2 de la llista i president del Parlament en funcions, Ernest Benach, que va anunciar també al seu blog que abandona la primera línia de la política. Amb un escrit titulat "La decisió més difícil", Benach va confirmar la intenció de renunciar a l'escó al Parlament i de fer un pas enrere en política. Aquest dimarts, Benach ha reprès l'activitat al Twitter amb un missatge en què es declara "profundament emocionat per la reacció a la xarxa".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut