"Els matins de TV3"

Puigcercós confirma que Carod no anirà a la llista d'ERC

El president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, va comunicar a Josep-Lluís Carod-Rovira que no serà a la seva llista en les pròximes eleccions catalanes. Una llista en què, segons ha avançat a "Els matins de TV3", primaran les cares noves. Puigcercós, però, no ha deixat clar si comptarà amb Carod per a un futur govern, tot i que ha dit que "sí" al partit. El líder d'Esquerra ha explicat que encara no vol parlar de llistes electorals, però volia tancar un molt probable conflicte amb Carod-Rovira, quan només queden dues setmanes per a la seva proclamació com a candidat a la Generalitat.

Actualitzat
Puigcercós ha reconegut que es va reunir en un dinar amb Carod Rovira per explicar-li que no comptava amb ell per a les llistes en el procés de renovació que està duent a terme el partit. En aquest sentit, Puigcercós ha assegurat: "Crec que a les llistes han de ser persones renovades, encara que algunes continuïn." I, a més, ha afegit: "Penso que estem assistint a un canvi generacional a Esquerra Republicana." ERC aposta, així, per cares noves en les properes eleccions.

El president d'ERC ha lamentat que s'hagi fet pública en aquests moments la decisió de no comptar amb Carod a les llistes, per, segons ha manifestat, el respecte que se li deu pel que representa en el si del partit i pel càrrec que ocupa: la vicepresidència del govern català. En aquest sentit, ha demanat que deixin treballar Carod amb tranquil·litat l'any que li queda al capdavant de l'executiu.

"No he estat jo qui ha difós la notícia, i volia explicar quina és la realitat per evitar polèmiques, una situació que clarament li dol." A més, assegura que "enterboleix el procés electoral". Puigcercós ha reiterat: "Sóc el candidat i tinc l'opció i el dret a escollir un equip que m'acompanyi en aquestes eleccions."
 
Davant la notícia que publica el diari "Avui" que el líder d'ERC tampoc inclouria Carod en un hipotètic futur govern amb els republicans, Puigcercós ha dit que compta amb Carod en el partit, tot i que no a les llistes. Així doncs, no ha deixat clar si tindrà en compte Carod per a un futur govern.

D'altra banda, pel que fa la polèmica sobre l'informe que parlava sobre el seu doble al "Polònia", Puigcercós ha dit, a "Els matins de TV3": "Es tracta del joc brut en què esteu tots instal·lats."
Anar al contingut