Barcelona

Puigcercós confirma el lideratge de Carod el dia que ERC fa autocrítica pel resultat del referèndum

L'endemà del referèndum de l'Estatut ha servit a Esquerra Republicana per analitzar la derrota que va registrar la seva posició. ERC ha fet autocrítica i ha reconegut equivocacions en un procés "llarg i contradictori". Amb tot, el debat polític està ara posat en les futures eleccions al Parlament i, en això, els republicans encara no hi volen entrar. Només n'ha parlat el secretari general, Joan Puigcercós, en una entrevista radiofònica i ho fet per reafirmar el lideratge de Josep-Lluís Carod-Rovira, de qui ha dit que tornarà a ser el presidenciable del partit.

Actualitzat
Els republicans han donat voltes a la derrota que la seva posició va registrar aquest diumenge. Tot i l'aparent distensió que hi havia a les cares a l'entrada de l'executiva del partit, a Esquerra han fet autocrítica. Han reconegut la derrota del "no" i han acceptat que es van equivocar amb un procés llarg i contradictori.

Fins i tot han aventurat que es podien haver estalviat el tràmit del vot nul, però estan convençuts que el seu problema ha estat que una part del seu electorat ha preferit quedar-se a casa abans que votar "no" coincidint amb segons qui.

Puigcercós fa costat a Carod

El debat que gira entorn d'ERC també té a veure amb el del lideratge del partit. Cada cop es fa més forta la impressió que la bicefàlia Carod-Puigcercós podria acabar decantant-se a un cantó o altre, però el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que el futur candidat serà Carod-Rovira: "l'important és que Esquerra ja disposa d'un candidat fort, que és Carod-Rovira, i jo sempre he dit que és indiscutible", ha afirmat.

Encara no és clar, no obstant això, ha reconegut, qui acompanyarà Carod-Rovira a la llista per Barcelona i si ell mateix pot figurar-hi com a número 2 o no: "els que puguem acompanyar-lo (a la llista) i donar-li suport -ha dit- és un tema important però secundari", i ha afegit que "no és una decisió adoptada, evidentment jo tampoc no he acabat de pensar en això, perquè fins ara teníem un tema al cap que era el referèndum".

En clau electoral, Puigcercós ha demanat al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que convoqui eleccions. Ha dit que Maragall "té l'obligació de fer pública una data d'eleccions i aclarir-ne el calendari, ara ja està, ara toca, perquè estava fora de lloc demanar-ho durant el referèndum, que era el que feia CiU". "Si no és així, -ha advertit- doncs és evident que ERC prendrà una posició clara i ferma també en aquest sentit".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut