Granollers

Puigcercós carrega contra CiU i PSC per portar els immigrants als "guetos"

El número dos d'ERC a la llista per Barcelona, Joan Puigcercós, ha alertat que si governen CiU o el PSC la pròxima legislatura promouran una política d'immigració que fomentarà els guetos socials a Catalunya. I, en aquest sentit, ha presentat els republicans com l'única força capaç de defensar que els estrangers no mantinguin aquest estatus "tota la vida" i acabin esdevenint catalans, com qualsevol altre ciutadà d'aquest país.

Actualitzat
El candidat númerro 2 d'ERC ha criticat socialistes i convergents per dur els immigrants a "guetos socials" i "guetos culturals". Puigcercós ha promès una política d'integració que faci dels immigrants "un estatus passatger". En un míting celebrat a la plaça de la Porxada de Granollers, davant unes 350 persones, Puigcercós ha dit que el que cal fer és potenciar els cursos de català i crear més aules d'acollida en les escoles, així com col·laborar amb els col·legis concertats. Segons ell, el procés d'acollida d'immigrants "ha de ser controlat, i no estem gens d'acord amb frases assumides per ICV com la de 'papers per a tothom'", ha dit.

"Amb ERC en el govern -ha assenyalat- hi ha una garantia que augmentarà el nombre de catalanoparlants perquè a la resta de partits això els importa un rave". Segons Puigcercós, "a l'hora de defensar l'Estatut i els interessos de la majoria de catalans no valen ni CiU ni PSC, i siguem clars, si s'han fet truites és perquè abans s'han trencat ous, i durant 23 anys la sociovergència, CiU i PSC, mai no va parlar de reformes de l'Estatut ni de peatges".

El número 2 d'ERC ha dit que "Madrid busca la sociovergència, això interessa tant al PSOE com al PP, que ja preveu que potser en el futur tornarà a necessitar CiU per aconseguir la majoria". També ha subratllat que tant CiU com el PSC "volen la privatització de la sanitat, i en el cas de Mas es passaria el dia repartint xecs, encara que no sabem si tenen fons o no", ha sentenciat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut