Figueres

Puigcercós apostarà per una direcció d'"unitat" si surt elegit president d'ERC

Renovació i no pas crisi. Aquesta és la situació que travessa Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), segons el seu secretari general, Joan Puigcercós. Per Puigcercós, es tracta d'un procés que, des de fora, sí que pot ser interpretat d'aquesta manera, però que no és res més que un "procés de canvi" i de "diàleg intern", "tal com han fet altres partits". El candidat a la presidència de la formació independentista al congrés d'aquest mes de juny ha assegurat, d'altra banda, que si és elegit crearà una direcció d'unitat i demanarà reunir-se amb José Montilla, Artur Mas i Joan Saura.

Actualitzat

Puigcercós ha qualificat de direcció d'"unitat" i d'"excel·lència" la que està disposat a crear si surt escollit president del seu partit en el congrés extraordinari convocat per al mes de juny. El candidat a la presidència d'ERC ha assegurat també que el seu partit és una eina al servei de Catalunya i dels Països Catalans que s'està preparant per assolir un nou objectiu, tot i que ha recordat que el futur del partit està en mans de la militància, de qui ha dit que haurà de triar el millor per al futur del partit.

Del pas dels republicans pel govern de la Generalitat, Puigcercós en fa una valoració positiva, i assegura que un possible canvi en la seva direcció no tindria conseqüències en la continuïtat del tripartit. El republicà diu que el seu electorat fa una lectura positiva d'aquests anys al govern català a mesura que s'explica l'acció de govern, com ara la internacionalització de l'economia catalana o que el català fos la llengua de referència per als nouvinguts. Amb tot, Puigcercós ha afirmat que ERC ha patit el pas de l'oposició al govern i que ara viu un "bany de realisme".

També ha parlat Puigcercós de l'encara president d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, de qui ha dit que "ha fet, fa i farà" una bona feina i que al partit no sobren persones, sinó que en falten. Pel que fa el seu futur, Puigcercós ha confiat en la decisió de la militància i ha reiterat que es presenta com a president d'ERC per treballar al partit i al Parlament.

Anar al contingut