Barcelona

Puigcercós aparta Carod-Rovira de les llistes i d'un futur govern

Josep-Lluís Carod-Rovira no serà a la llista electoral d'Esquerra Republicana en les pròximes eleccions catalanes. Tampoc tindrà cap càrrec en un hipotètic futur govern amb els republicans. Puigcercós hauria vetat Carod a les llistes i li hauria comunicat que tampoc no el vol com a conseller en un eventual tercer tripartit. El president d'ERC li va comunicar a Carod la setmana passada durant un dinar secret, segons publica el diari "Avui".

Actualitzat
Puigcercós ha volgut tallar de soca-rel totes les hipòtesis, i ha posat fi a mesos d'especulacions, des que Carod va anunciar que li cedia el pas a Puigcercós, però que es volia mantenir a primera fila. Finalment, ni tàndem, ni primera fila. Puigcercós li hauria comunicat la seva decisió a Carod dimecres passat en un dinar secret, segons ha publicat el diari "Avui".

El president d'Esquerra no vol parlar de llistes, a un any vista de les eleccions. Però sí que volia tancar un molt probable conflicte amb Carod-Rovira, dues setmanes abans de la seva proclamació com a candidat.

Cal recordar que a l'abril, Carod ja va renunciar a encapçalar la llista -pressionat per l'actual direcció i una part dels seus afins-. No obstant això, aleshores no va descartar pas a figurar a les llistes. Ahir va comunicar la notícia als seus i van debatre què cal fer d'ara endavant.

El sector carodista s'organitza

La notícia no ha agradat al sector carodista. I és que tot i que el sector de Carod-Rovira ja s'esperava aquesta decisió de Puigcercós, l'oficialitat els ha irritat. Precisament el que els ha molestat més és que l'anunci hagi arribat precisament a només dues setmanes de proclamar Puigcercós oficialment candidat, en un acte a Núria que acabarà al cim del Puigmal.

Segons ha pogut saber "Els matins" de TV3, els afins a Carod, liderats ara per Ernest Benach, s'organitzen per al dia després de la possible derrota de Puigcercós. També hi ha altres sectors que s'estan mobilitzant, entorn de Jordi Portabella, però també de Joan Ridao.

Anar al contingut