Barcelona

Puig dóna per acabada l'onada de calor però alerta d'un elevat risc d'incendi

Puig ha recordat que encara hi ha 6 massissos amb els accessos restringits i 178 municipis amb restriccions. Entre les comarques amb més risc d'incendi, les Terres de l'Ebre, el Tarragonès o les comarques de Girona.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que l'onada de calor comença a remetre, però ha alertat que el risc d'incendis forestals es manté molt alt a bona part del país. Ara mateix, ha recordat que encara hi ha sis massissos amb els accessos restringits: tres a la Noguera i el de Prades, el Montsant i els Ports. A més, ha recordat que avui encara hi ha 178 municipis amb restriccions d'activitats que puguin provocar un foc. Entre les comarques, amb més risc d'incendi, les Terres de l'Ebre, el Tarragonès o les comarques de Girona.

Aquests dies d'intensa onada de calor, però, no hi ha hagut cap foc important, de més 10 hectàrees, segons ha afirmat el titular d'Interior. Ara bé, sí que hi ha hagut uns 380 incendis de vegetació, tot i que "controlables", ha dit. Els més destacats: al Bages, les terres de Ponent i el Maresme.

Després de recordar que ha estat l'agost més calorós dels darrers anys, Puig ha explicat que aquesta darrera setmana s'ha superat el llindar de risc d'onada de calor en moltes estacions meteorològiques amb màximes de 41 graus, en comarques com el Pallars Sobirà i el Bages o de 40, a l'alt Urgell i Osona. Una onada de calor que aquest estiu s'ha reproduït en cinc episodis: a finals de juny, a mitjans de juliol, l'1 d'agost, el 8-9 d'agost i aquesta darrera setmana.

Des de dijous, 16 d'agost, fins aquest dijous, 23, un total de 3.167 persones s'han hagut d'atendre per l'onada de calor, ha fet saber Puig en roda de premsa. D'aquestes, 76 han hagut de ser traslladades en centres sanitaris, "sense cap conseqüència greu". En la mateixa línia, el 112 ha rebut 2.061 trucades per alertes d'incendis forestals.

Puig, finalment, ha destacat bon nivell de col·laboració i conscienciació ciutadana.
Anar al contingut