Barcelona

Puig creu que Duran es convencerà que la independència és l'únic camí

"D'aquí a un any ens plantejarem ser un país normal o subordinat"

Actualitzat

El conseller d'Ocupació i històric dirigent de Convergència, Felip Puig, creu que, al final del procés, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, acabarà convencent-se que la independència és l'únic camí per a Catalunya. "No m'imagino Unió sense Convergència", ha assegurat a "El Matí de Catalunya Ràdio" Puig, per qui "Mas podrà conciliar el procés amb les demandes de Duran i Lleida. Crec que Duran hi serà".

En qualsevol cas, Puig considera que a Espanya no hi ha lloc per a les terceres vies i que, d'aquí uns mesos, quan acabi el procés, els que aposten pel "sí-no" ja se n'hauran convençut. En aquest sentit, ha assegurat: "D'aquí a un any ens plantejarem ser un país normal o subordinat. La tercera via no serà cap opció."

Respecte al seu futur polític davant d'unes eventuals eleccions al Parlament, ha admès: "No puc dir que tingui ganes de deixar-ho, però estic preparat per donar pas a altres persones. En aquest moment, només hi ha una o dues persones imprescindibles".

El titular d'Empresa i Ocupació ha dit sobre la suposada guerra bruta del govern espanyol. "Estic tranquil, però cansat. No entenc la manera sectària de fer política que utilitzen les estructures d'estat".

Precisament, el conseller es reunirà aquesta setmana amb el sector comercial i els agents socials per consensuar una resposta a l'últim recurs del govern espanyol contra la llei de comerç. En declaracions a "El Matí de Catalunya Ràdio", Puig ha explicat que el govern impulsarà un gran acord perquè el sector compleixi la normativa catalana amb independència de l'ofensiva legal de Madrid. Es tracta, segons ha explicat, de mantenir unes 72-78 hores d'obertura i un respecte per la trama urbana consolidada". ha dit. Per Puig, "és un model bo i el que plantejarem serà un acord sectorial, polític i social pel qual ens mantindrem en aquest model més enllà del que jurídicament ens vulguin imposar des de fora".

Puig també està convençut que el macroprojecte del Barcelona World tirarà endavant, tant si hi ha l'actual promotor Enrique Bañuelos com si no: "El govern sap que hi ha persones interessades en el supòsit que això no anés endavant. Jo estic convençut que anirà endavant però si no ho fes amb aquesta opció de compra, que és la que fins ara ha anat impulsant el procés, hi haurà continuïtat de projecte",.

Sobre l'atur, el conseller d'Ocupació pronostica que el novembre serà exepcionalment bo i que la taxa de parats baixarà al 18% els pròxims mesos.

A més, ha afegit que la fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda recuperarà molt aviat l'activitat i s'ha mostrat convençut que Amazon concretarà la seva inversió d'un nou magatzem al Prat de Llobregat.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut