Lluís Puig, Meritxell Serret, Antoni Comín entrevistats a "La República"
Brussel·les

Puig, Serret i Comín: "Les victòries no són només judicials, són victòries polítiques"

RedaccióActualitzat

El setmanari "La República" arriba avui als quioscos després d'un número zero el mes passat. I ho fa amb una entrevista amb Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, els tres consellers cessats pel 155 que són a Brussel·les.

A l'entrevista feta a Brussel·les, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín parlen de política, però també de la seva situació personal i judicial.

Toni Comín, conseller de Salut cessat pel 155 i proposat ara pel president Quim Torra per tornar a ocupar la mateixa conselleria, celebra el fet que les euroordres dictades per la justícia espanyola encara no hagin prosperat i diu que són victòries polítiques:

"Les victòries judicials, a partir del moment que el govern espanyol va decidir judicialitzar aquest conflicte, no són només victòries judicials, són victòries polítiques"

L'exconsellera Meritxell Serret admet que els segueix governant la incertesa:

"Se'ns ha refermat aquest optimisme, aquesta confiança. Però penso que cap dels tres abandonem la cautela i som molt conscients que encara estem en aquesta curterminisme perquè segurament hi haurà una tercera euroordre i també estem molt pendents del que passarà en el cas del president a Alemanya o amb la Clara Ponsatí a Escòcia, i evidentment a Suïssa"

I el conseller de Cultura cessat pel 155, Lluís Puig, es pregunta si el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tret algun benefici de l'aplicació del 155:

" La reflexió que hauríem de fer, sis mesos després d'aplicar un 155, que algun dia algú dirà si era legal o constitucional tot el que va fer, què ha guanyat el senyor Rajoy. Què pot explicar de cara als seus socis europeus, què ha guanyat fent aquests sis mesos el que ha fet?"

"La República" arriba als quioscos amb una anàlisi de la situació política actual a Catalunya, en què inclou un extens reportatge sobre les 10 claus de les eleccions municipals del 2019.

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraGovern empresonatToni ComínLluís PuigMeritxell Serret
Anar al contingut