Dos Mossos d'Esquadra vigilant al metro de Barcelona (Foto: ACN)
Si cal allargar els horaris del metro perquè els partits acaben tard, l'Administració podria obligar els clubs de futbol a pagar-ne el cost. (Foto: ACN)
Barcelona

Puig avisa que podrien forçar els clubs de futbol a pagar el metro per seguretat

El conseller d'Interior ha dit que si els clubs i les federacions de futbol segueixen programant partits d'alt risc en horaris "absurds", les administracions els podrien forçar a pagar per prolongar el servei del metro per motius de seguretat.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha advertit avui que si els clubs i les federacions de futbol segueixen programant partits d'alt risc en horaris "absurds", les administracions els podrien forçar a pagar el cost per prolongar el servei del metro, per motius de seguretat.

El conseller ha fet costat al primer tinent d'alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, que ha proposat que les federacions i els clubs paguin el cost de prolongar el servei de metro quan hi hagi partits com el clàssic que es va disputar a les 22.30 aquest dijous a la nit.

Quan va acabar el partit, cap a les 00.15, nombrosos assistents es van quedar sense transport públic perquè el metro tanca a mitjanit.

Puig ha recordat que des de fa mesos està defensant que els convocants d'esdeveniments esportius de primera magnitud que obtenen grans beneficis contribueixin econòmicament a sufragar part dels operatius específics en matèria de seguretat.

Puig ha afirmat que si els clubs prefereixen jugar a les 22.30 perquè entenen que els beneficis són més grans, hauran d'assumir dels seus guanys els costos dels serveis públics extraordinaris, tant de seguretat com de transport, que s'hauran d'establir i ha xifrat en 30.000 euros allargar una hora el tancament del metro

El conseller ha aclarit que aquesta mesura únicament afectaria els clubs i federacions professionals, i que no es plantegen fer pagar pels serveis de seguretat pública els convocants d'esdeveniments esportius d'aficionats i sense ànim de lucre.

D'altra banda, el conseller ha assegurat que no pensa demanar als Mossos d'Esquadra que intervinguin quan un aficionat mostri una bandera independentista en un estadi de futbol, després que el govern central ha justificat que es multés un aficionat que va mostrar una estelada a la final de la Copa del Rei disputada a València.

Puig, que sempre ha fet gala del seu independentisme, ha reconegut que a casa seva ha penjat en més d'una ocasió una bandera estelada, entre elles una que li van regalar els bombers que van participar en els jocs de bombers de Nova York.
Anar al contingut