Mataró

Pugen les addiccions al joc en línia que afecten persones cada cop més joves

Un estudi constata que baixa el nombre d'addictes a les màquines escurabutxaques i augmenta el de jocs en línia, amb símptomes més greus

RedaccióActualitzat

El Consorci Sanitari del Maresme, en la seva unitat de Joc Patològic, ha constatat un augment de l'addicció al joc d'atzar en línia en els últims cinc anys. Segons les dades que ha recollit en un estudi, un de cada quatre pacients nous que arriba a la unitat per rebre tractament ho fa per problemes amb els jocs per internet.

Segons constata aquest estudi, les persones que s'enganxen a aquesta mena de jocs són cada cop més joves i es tornen més addictes que en altres jocs d'atzar.

La mitjana d'edat del jugador en línia és de 28 anys i el temps que transcorre des que comença a jugar fins que desenvolupa l'addicció és de 4 anys.

Aquestes dades les han comparat amb les de persones addictes a les màquines escurabutxaques, el joc addictiu presencial majoritari. En aquest cas els jugadors tenen una mitjana d'edat de 33 anys i triguen 9 anys en desenvolupar l'addicció.

De fet, s'ha comprovat que en els últims anys ha disminuït el nombre de jugadors de màquines escurabutxaques.

L'estudi demostra que els jugadors patològics en línia juguen més sovint, aposten més quantitats de diners, passen més temps jugant, acumulen més deutes, demanen més diners, cometen més actes delictius per disposar de diners per jugar i tenen més problemes amb la justícia per aquesta causa que no pas els jugadors de màquines.

A què es juga en línia?

La majoria d'apostes que es fan en línia són esportives, un 40%. Els jocs de casino, 24%, i de pòquer, 24%, ocupen el segon lloc. Segueix la borsa, amb un 10%, i un 2% de les apostes es fan al bingo en línia.

Senyals d'alarma

El Consorci Sanitari del Maresme fa una llista de comportaments de la persona addicte al joc d'atzar per detectar quan jugar passa de ser un entreteniment a un problema.

En aquest sentit, recomana posar l'alerta quan utilitza el joc per evadir-se, demana diners urgents a familiars o amics, abandona responsabilitats, augmenta la freqüència de joc i la quantitat apostada, menteix per amagar la implicació que té amb el joc o juga amb diners que són per a necessitats diàries.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut