Les operacions de rescat s'intensifiquen (Reuters)
Les operacions de rescat s'intensifiquen (Reuters)
Indonèsia

Ja són 844 els morts pel terratrèmol i posterior tsunami a l'illa de Cèlebes

Les autoritats indonèsies, però, temen que hi hagi milers de morts

RedaccióActualitzat

A Indonèsia ja són 844 els morts pel terratrèmol de magnitud 7,5 i el posterior tsunami. La gran onada ha afectat sobretot les ciutats de Palu i Donggala, a l'illa de Cèlebes. Les autoritats temen, però, que la xifra final de víctimes mortals sigui de diversos milers.

El terratrèmol ha fet malbé moltes infraestructures que donaven accés als llocs afectats, cosa que complica l'actuació dels serveis d'emergències.

A la ciutat de Palu, de 10.000 habitants i la més propera a l'epicentre, és on es concentren la majoria de les víctimes. Moltes d'aquestes víctimes eren a les platges preparant una festa popular quan van morir arrossegades per les onades gegants.

Les autoritats han començat a enterrar els centenars de cossos en una fossa comuna, als afores de la població. La decisió d'obrir una fossa s'ha pres per prevenir la propagació d'epidèmies. L'aeroport de Palu s'ha tornat a obrir per als vols comercials, tot i que es dona prioritat a l'ajuda humanitària.

 

 

 

 

El terratrèmol i tsunami han causat, de moment, un mínim de 540 ferits i prop de 20.000 desplaçats. Els equips d'emergència continuen les feines de recerca i rescat de supervivents i víctimes, mentre els tècnics treballen per restablir els serveis bàsics.

El portaveu de l'agència indonèsia de gestió de catàstrofes ha fet una crida reclamant més personal, voluntaris i maquinària especialitzada davant dels efectes del sisme i el tsunami.

WOW... Devastating #TSUNAMI hits #Palu city this afternoon after 7.7 magnitude #earthquake hits. Report ; @ramadhaniep #ExtremeWeather pic.twitter.com/5xltxTBeAA

— WEATHER/ METEO WORLD (@StormchaserUKEU) 28 de setembre de 2018

 

Més d'un miler de reclusos s'escapen de les presons

Uns 1.200 reclusos s'han escapat de tres presons aprofitant el sisme, segons han informat fonts del govern d'Indonèsia. Un portaveu del Ministeri de Justícia ha indicat que es tracta de centres penitenciaris de les localitats de Palu i Donggala.

Aquest portaveu de Justícia ha explicat que aquests detinguts han fugit d'aquestes presons, ja molt plenes d'interns, quan hi ha hagut aquest fort terratrèmol: "Estic segur que s'han escapat perquè temien per la seva integritat física en el moment del sisme. Era, evidentment, una qüestió de vida o mort per als presoners."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut