Imatge del video del "Nen Jesus" segrestat
Imatge del video del Nen Jesus segrestat (Foto: EFE)
Santiago de Compostel·la

Publiquen un vídeo amb imatges del nen Jesús "raptat" del pessebre de Santiago

En el vídeo difós pel col·lectiu "Fartas" s'hi veu en primer pla la icona religiosa i en segon pla les cames de dues persones assegudes en un jaç, una veu distorsionada assegura que desnonar el nen Jesús "no és un acte vandàlic", sinó de "propaganda".

RedaccióActualitzat
El col·lectiu "Fartas" (Fartes), acrònim en gallec de "Hem anat a armar-la raptant temporalment al Jesuset", ha publicat un vídeo amb imatges del nen Jesús "raptat" del pessebre de la plaça del Obradoiro, a Santiago, dissabte passat.

En el vídeo, en el qual es veu en primer plànol la icona religiosa i en segon pla les cames de dues persones assegudes en un jas, una veu distorsionada assegura que desnonar al nen Jesús "no és un acte vandàlic", sinó de "propaganda".

"Deixem incomplet el pessebre del Obradoiro perquè aquest Nadal per a moltes famílies també serà incompleta: sense casa, sense feina, sense diners i sense polítics que els representin", indica la veu.

Insisteixen els autors del vídeo en què la seva acció pretén "cridar l'atenció" sobre la situació de "moltes famílies" de la ciutat, ja que "les retallades, la desocupació, els desnonaments i altres conseqüències de la crisi afecten cada vegada més persones".

A més, acusen a les autoritats de voler fer pagar "als d'a baix els plats trencats", mentre "construeixen grans edificis buits, centres comercials que agredeixen al comerç local o legislen a benefici de la banca i les grans fortunes".

També asseguren que el "element decoratiu", en al·lusió a la figura del nen Jesús, "tornarà a aparèixer en els propers dies de manera simbòlica" i conclouen: "Si la política és un acudit, volem riure'ns tots".

Abans del "missatge", el vídeo, publicat en Youtube, mostra centres comercials de la ciutat, edificis com la Ciutat de la Cultura o els adorns nadalencs als carrers, que contraposa a llocs com la cuina econòmica.
Anar al contingut