Londres

Publiquen dades de 100 milions d'usuaris de Facebook

Un consultor de seguretat a internet ha recollit dades de 100 milions d'usuaris de Facebook i les ha publicat per posar de relleu els problemes de seguretat de la xarxa social. Després que en els últims mesos la seguretat de Facebook hagi estat motiu de polèmica, Ron Bowes ha decidit utilitzar un codi de programació per analitzar els perfils de Facebook i emmagatzemar dades d'usuaris que no tenien configurats els filtres de seguretat. Segons publica BBC news, la llista dels incauts, que s'ha compartit com un arxiu descarregable que s'ha difós ràpidament a través de la xarxa, conté l'adreça URL del perfil de cada usuari de recerca de Facebook, el seu nom i número d'identificació exclusiu.

Actualitzat
Un consultor de seguretat que ha publicat les dades de 100 milions d'usuaris de Facebook afirma que ho ha fet per desemmascarar els problemes que presenta en aquest sentit la xarxa social ideada per Mark Zuckerberg.

Facebook, per la seva banda, ha tret importància al fet i ha al·legat que les dades ja estaven disponibles abans que Bowles anunciés que havia recopilat en un directori tots els usuaris que tenen el perfil obert encara que només sigui parcialment.

No obstant, Simon Davies, un expert en privacitat, ha valorat que Facebook ja havia estat avisat amb prou antelació que alguna cosa així acabaria passant. "Facebook hauria d'haver-se anticipat a aquest atac i posar en pràctica mesures per evitar-ho", ha afegit a la BBC. Davies ha atribuït el forat posat al descobert a la configuració de privacitat tan confusa que té la xarxa social. "La gent no l'entén i aquest és el resultat", ha conclòs.

Facebook, que acaba d'arribar als 500 milions d'usuaris, va rebre una allau de protestes d'usuaris a principis d'any per la complexitat de la configuració de privacitat de la xarxa. Precisament, arran d'aquelles crítiques, Zuckerberg va introduir algunes modificacions. No obstant, aquest nou cas, en què s'haurien vist implicats un de cada cinc usuaris de Facebook, torna a carregar de raons els més escèptics pel que fa a la seguretat d'aquesta xarxa social.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut