Publicada la butlleta i els detalls de com serà el referèndum de l'1-O

RedaccióActualitzat

Acompanyant al decret de convocatòria del referèndum, el govern també ha signat el decret de normes complementàries. En aquest text es detalla com serà el referèndum.

Per exemple, s'hi explica que el cens serà el que va quedar fixat el dia 30 de març, que la campanya durarà 15 dies i que els catalans a l'estranger hauran de votar per correu perquè només hi haurà urnes a Catalunya.

Aquest és el detall de les 108 pàgines que se n'han publicat al Diari Oficial de la Generalitat:

- La campanya: Durarà 15 dies, de la mitjanit del 15 de setembre a la mitjanit del 29 de setembre, com en una campanya electoral habitual. Amb el dissabte 30 com a jornada de reflexió.

- La butlleta: Inclou la pregunta "Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?". És aquesta:

- El cens: És el que queda fixat el 30 de març, tot i que el govern admet modificacions de poblacions que no havien facilitat el cens abans o de catalans residents a l'estranger.

- L'elecció dels membres: Es fixa un termini d'entre 2 i 7 dies per designar els membres de les meses electorals. Es farà per sorteig entre el 8 i el 13 de setembre.

- Vot a l'exterior: Els catalans a l'estranger votaran per correu, perquè només hi haurà urnes a Catalunya. Per votar des de l'exterior i per correu postal, caldrà acreditar-se amb el DNI o el passaport espanyol i hauran d'enviar aquest vot a l'adreça que la Generalitat els enviarà amb la documentació. Les delegacions de la Generalitat a l'exterior seran les encarregades de la "custòdia" dels vots rebuts i hauran d'elaborar un acta amb el nombre de cartes rebudes.

- L'escrutini: El farà la Sindicatura Electoral. El personal col·laborador se seleccionarà com a les convocatòries electorals ordinàries. Els funcionaris tindran preferència per ocupar aquestes feines.

- La web: Tota aquesta informació també es pot trobar a la web referendum.cat, que s'ha activat poc després de les dues de la nit. Entre d'altres qüestions, la web permet apuntar-se per col·laborar amb el referèndum.

Anar al contingut