Zapata, al centre de la imatge, amb barba, durant la constitució de l'Ajuntament de Madrid
Zapata, al centre de la imatge, amb barba, durant la constitució de l'Ajuntament de Madrid
Madrid

PSOE, PP i C's demanen la destitució d'un regidor d'Ahora Madrid per uns tuits ofensius fets el 2011

El regidor, Guillermo Zapata, s'ha disculpat i ha tancat el seu compte de Twitter

RedaccióActualitzat

El PSOE se suma a PP i Ciutadans per demanar a la nova alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, la destitució del regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata, que està previst que ocupi la cartera de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Madrid.

Tot ve d'uns tuits de l'any 2011 en què Zapata feia acudits sobre les víctimes de l'holocaust i del terrorisme i sobre el crim d'Alcàsser.

 

 

Una regidora del PSOE, Mar Espinar, en demana la destitució, i el portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona, ha exigit una "explicació immediata" a la junta de govern del consistori. És especialment significatiu que ho demani el PSOE, el partit que va donar suport a la investidura de Carmena com a alcaldessa.

Guillermo Zapata ha demanat disculpes i ha tancat el seu compte de Twitter. I ha explicat, en una carta al seu blog, que aquests tuits els va fer en un context determinat, dins d'un debat a les xarxes sobre els límits de l'humor.

Irene Villa, blanc d'un dels acudits, s'ho ha pres amb humor, acostumada a aquest tipus de bromes des que va perdre les dues cames per un atemptat d'ETA: 


 

Anar al contingut