Cristina Cifuentes
Cifuentes durant una reunió del comitè executiu del PP de Madrid (EFE)
Madrid

PSOE i Podem pressionen Cs perquè retiri el suport a Cifuentes

El PP li reitera el suport però espera que l'assumpte quedi "tancat" després de la compareixença

RedaccióActualitzat

La polèmica pel màster de Cristina Cifuentes s'ha tornat a embolicar després que "ElConfidencial.com" hagi publicat aquest dimecres que almenys dues firmes de l'acta que va aportar la presidenta madrilenya per defensar-se són falses.

A l'espera que Cifuentes comparegui aquesta tarda a l'Assemblea de la Comunitat de Madrid, el PSOE ha amenaçat de presentar una moció de censura contra la dirigent popular. Segons ha dit Pedro Sánchez en una entrevista a Onda Cero, s'esperen a veure què explica.

"Com més impossible sembla el màster de la senyora Cifuentes, més possible és que hi hagi aquesta moció de censura. Venim d'una riuada de casos de falta d'exemplaritat. El senyor Ignacio González, Granados, Esperanza Aguirre i ara Cristina Cifuentes. Crec que estem davant d'un Partit Popular que a Madrid fa aigües".

"Jo el que espero és que Ciutadans no acudeixi a socorre'ls".

La moció de censura socialista, que tindria Ángel Gabilondo de candidat alternatiu, només podria tirar endavant amb el suport de Ciutadans, l'actual soci de govern de Cifuentes.
 

 

Des de Podem, Irene Montero ha reclamat al partit taronja que trenqui el pacte.

"El que hauria d'haver fet si tingués un mínim de dignitat és dimitir fa molt, des que se sap aquest escàndol, però no esperem gaire de la senyora Cifuentes. El que demanem de nou al senyor Rivera, i portem molts dies insitint-hi, és que retirin immediatament el seu suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid, la senyora Cristina Cifuentes".

La formació de Montero i els seus socis d'IU han llançat a Twitter una campanya amb l'etiqueta #CifuentesDimiteYA. Segons Pablo Iglesias, secretari general del partit, encara té temps per dimitir abans "d'enganyar la gent amb la seva compareixença".

 

Des de Ciutadans diuen també que primer volen escoltar els arguments de Cifuentes d'aquesta tarda.
 

 

 

 

El PP li manté el suport

La direcció nacional dels populars ha tornat a mantenir aquest dimecres el seu suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid però li han demanat que esperen que l'assumpte quedi "tancat" després de la compareixença.

El seu partit creu que donarà les explicacions "suficients". El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, en una trobada amb periodistes,  diu que després de les informacions d'avui no han canviat la seva postura. El president espanyol es va referir per primer cop aquest dimarts a la polèmica qualificant-la de "bastant estèril".
 

 

Més de 30 alcaldes populars i els portaveus a l'Assemblea de Madrid i a l'ajuntament de la capital espanyola acompanyaran Cifuentes al ple extraordinari en què donarà explicacions per donar-li suport.

ARXIVAT A:
PP
Anar al contingut