Pedro Sánchez: "Cristina Cifuentes s'ha aprofitat del càrrec institucional" (EFE)
Pedro Sánchez: "Cristina Cifuentes s'ha aprofitat del càrrec institucional" (EFE)
Madrid

PSOE i Cs veuen insuficient que Cifuentes renunciï al màster i volen que dimiteixi

Sánchez afirma que Cifuentes ha mentit i Arrimadas demana al PP que designi un substitut interí

RedaccióActualitzat

El PSOE i Ciutadans consideren que no n'hi ha prou que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, renunciï al seu màster i reiteren que ha de dimitir. Pedro Sánchez ha explicat a RNE que és insuficient el gest de Cifuentes. Ha mentit, diu, i per tant ha de plegar:

"La renúncia és una condició necessària però no suficient. El que ha de fer Cifuentes és dimitir perquè està reconeixent que ha mentit (···) Es tracta del cas d'una presidenta que s'ha aprofitat del seu càrrec institucional per aconseguir regalats diferents màsters i postgraus, i així inflar el seu currículum (···) Hi ha un suposat cas de falsificació documental dins la Universitat Rey Juan Carlos"

El secretari general del PSOE ha afegit que l'actitud de la dirigent del PP perjudica la universitat afectada:

"Cifuentes, com a presidenta, està devaluant les institucions i també el prestigi d'universitats com la Rey Juan Carlos. Es tracta d'una instrumentalització d'allò públic per fins personals"

Per aquest motiu, Sánchez insisteix a demanar a Ciutadans que faci costat a la moció de censura presentada pel PSOE.

Però, de moment, Ciutadans es limita a demanar la dimissió de la presidenta madrilenya i no es pronuncia si donarà suport a la moció socialista. La renúncia del màster "no canvia res", ha assenyalat el portaveu del partit a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado. El PP ha de buscar substitut. La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, reclama als populars que designin un substitut interí. Ho ha dit a Antena 3:

"El que ha de fer la senyora Cifuentes és dimitir, que el PP posi un president interí fins a les pròximes eleccions i que s'acabi la incertesa en el govern de la Comunitat de Madrid. És insostenible que Cifuentes continuï al capdavant de la Comunitat de Madrid"

 

ARXIVAT A:
PP
Anar al contingut