Badalona

PSC i PP estudien presentar una moció de censura a Badalona, però tots dos volen l'alcaldia

Les forces de l'oposició volen desbancar el tripartit format per Guanyem Badalona en Comú, Esquerra i Iniciativa, després de l'incident d'aquest dimecres a l'ajuntament

RedaccióActualitzat

Els fets del 12 d'octubre a Badalona poden tenir també conseqüències polítiques a l'ajuntament. Obrir les oficines municipals i trencar l'ordre judicial ha portat els socialistes a trencar la col·laboració que fins ara mantenien amb l'equip de govern. I no sols això: proposen articular una majoria de govern per fer fora l'alcaldessa Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú, i els partits que li donen suport, Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya-Verds. Els populars no descarten parlar-hi però no veuen seriosa la proposta del PSC.

El president del PSC a Badalona, Àlex Pastor, proposa una moció de censura per liderar un canvi en el govern municipal, però en cap cas a favor de Xavier García Albiol o de cap altre regidor del Partit Popular, segons ha dit a Catalunya Ràdio: "Hem començat a fer una roda de contactes amb la resta de grups municipals per veure si hi ha possibilitat d'una alternativa a aquest govern municipal."

Des del PP, l'exalcalde García Albiol no vol participar en el que considera un circ mediàtic i ha recordat a Pastor que amb quatre regidors, com té ara el PSC, "pretendre recuperar l'alcaldia són focs d'artifici, intentant fer-se perdonar el suport que fins al moment està donant a la CUP". "Cadascú té la seva estratègia però que no comptin amb nosaltres per fer pallassades", ha assegurat el líder dels populars catalans, que ha afegit que només participarà en converses que tinguin sentit comú, que siguin respectuoses i que busquin una alternativa que torni la legitimitat al govern de Badalona.

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat al PP i al PSC que aparquin les diferències i consensuïn una persona per encapçalar l'equip de govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut