Barcelona

PSC i ICV respecten i acaten el pronunciament de la Junta Electoral, tot i no compartir-lo

El conseller de Relacions Institucionals i líder d'ICV, Joan Saura, ha reconegut que la Generalitat ha hagut de canviar la seva campanya del referèndum sobre l'Estatut a causa del pronunciament de la Junta Electoral Central (JEC). Amb tot, ha estimat que va contra el sentit comú que la JEC no permeti al govern fomentar el vot. Des del PSC, el seu portaveu, Miquel Iceta, ha assegurat que respecta la decisió de limitar la campanya a la data de la convocatòria, però s'ha lamentat que els consellers no puguin opinar, quan, ha afirmat, tothom hi ha dit la seva.

Actualitzat
La campanya de la Generalitat haurà de limitar-se a facilitar informació als ciutadans sobre la data de votació, el procediment per votar i els requisits i tràmits del vot per correu, segons les conclusions de la JEC. Saura ha trobat "incomprensible" que la Junta no permeti al govern fomentar la participació, que al seu parer és "l'essència de la democràcia".

Per la seva banda, Miquel Iceta ha expressat la seva estranyesa alhora que s'ha lamentat que la Conferència Episcopal, el senyor Vidal Quadras i tothom pugui opinar, i "els membres del govern de Catalunya no". I, a més, ha etzibat que després "tots es queixen que hi ha molta gent que no sap que hi ha un referèndum, diem que la gent no participa prou i que no té informació".

La Generalitat "acatarà" l'acord i, per exemple, ja no sortirà a la llum una banderola amb l'epígraf "El 18-J, referèndum. Vota". Iceta, però, ha remarcat que tothom coneix la posició favorable del govern al nou text. Sobre l'opció d'ERC pel "no", Saura s'ha mostrat convençut que serà capitalitzat pel PP.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut