Barcelona

PSC i ICV repliquen els dubtes de Pasqual Maragall respecte de l'Estatut destacant l'acord en inversions

El PSC i Iniciativa han sortit aquest dijous en defensa de l'Estatut vint-i-quatre hores després que l'expresident Pasqual Maragall en va tornar a qüestionar la utilitat. L'acord d'inversions en infraestructures que s'ha segellat aquesta mateixa setmana és un dels arguments esgrimits per justificar la importància del text. El líder d'ICV-EUiA, Joan Saura, creu que no caldrà fer un altre referèndum perquè el Constitucional no tombarà l'Estatut. La vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, insisteix que la reforma estatutària ha valgut la pena.

Actualitzat
El conseller i líder dels ecosocialistes, Joan Saura, és optimista i confia que el Tribunal Constitucional no retallarà l'Estatut. Per aquest motiu, Saura creu que no caldrà repetir cap referèndum com també suggeria aquest dimecres Pasqual Maragall. El conseller d'Interior diu que especular amb aquest tema no facilita el desplegament de l'Estatut.

La vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, creu que ha valgut la pena la reforma de l'Estatut i n'ha posat com a mostra el pacte d'inversions. Els socialistes, reunits aquests dies al Montseny per preparar el Debat de Política General, han rebut la visita del president José Montilla que ha fet una crida a donar suport al tripartit català i ha aprofitat per comparar el govern amb CiU, ara que la federació està en hores baixes.

En aquest mateix sentit, Manuela de Madre, ha subratllat que el tripartit ha demostrat cohesió i eficàcia, cosa que, segons els socialistes, realça el greu conflicte intern en què, diuen, està sumida Convergència i Unió.
Anar al contingut