Precampanya electoral

PSC i Esquerra acusen CiU de preparar el terreny per a un pacte amb el PP després de les eleccions

Intercanvi de retrets entre el PSC i Esquerra, d'una banda, i CiU, de l'altra. Socialistes i republicans creuen que Artur Mas està aplanant el camí al PP per tornar a pactar després de les eleccions, si els resultats els ho permeten. Artur Mas, per la seva banda, ha negat aquestes acusacions i ha acusat els republicans de donar oxigen al PP en qüestions com l'Estatut. La predicció del candidat convergent a la Generalitat és que els populars tindran un paper irrellevant al Parlament que sortirà de les eleccions de la tardor.

Actualitzat
El primer secretari del PSC i precandidat a la presidència de la Generalitat, José Montilla, ha advertit des de Montblanc que "hi haurà nous pactes CiU-PP sempre que puguin" i ho ha rematat dient que "a CiU li agrada molt governar els ajuntaments amb el PP". Montilla ha afirmat que vol ser president de la Generalitat "per poder fer el que vaig fer a Cornellà, el que han fet molts socialistes en pobles i ciutats de Catalunya: transformar el nostre país, fer-lo més just, igualitari i digne per a tots".

El parer del primer secretari dels socialistes catalans ha estat compartit pel secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, que ha acusat Mas de fer un discurs similar al del PP. "Quan Artur Mas -ha argumentat- diu que deixarà de banda la reivindicació de més poder, més recursos i més finançament per a Catalunya i que es vol dedicar simplement a la gestió, això és el discurs del PP dels últims anys."

Des de Tortosa, Artur Mas ha contestat les crítiques i ha qualificat Esquerra de l'únic partit que de moment "ha aplanat el camí al PP", en referència al "no" a l'Estatut que van demanar tant republicans com populars.

El líder de CiU també ha volgut respondre José Montilla i l'ha animat a conèixer "la Catalunya que hi ha més enllà de Cornellà". Mas també ha volgut negar que haver estat alcalde sigui una garantia de solvència, ja que segons ell, "Pasqual Maragall deia el mateix i la seva gestió com a president ha estat un desastre monumental, i la prova és que ni el seu partit el torna a presentar".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut