Proven l'Èrica, el primer bus sense conductor de Catalunya

100% elèctric, capacitat per a 12 persones i 18 km/h: les dades del primer, i petit, autobús elèctric de Catalunya
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mobilitat

Èrica és el nom del primer autobús autònom que es posa en marxa de forma pilot a Catalunya. Hi caben 6 passatgers asseguts i 6 de drets.

L'Èrica és un bus cent per cent elèctric que circularà a 18 quilòmetres per hora en petits trams urbans. El Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) han presentat la prova pilot que permetrà, per primera vegada a Catalunya, la circulació real d'un autobús sense conductor.

La gira ha començat aquest 7 de setembre a Sant Cugat del Vallès i també es durà a terme a Terrassa, Sabadell, Girona, Reus, el Vendrell, Martorell i Vic.

 

 

De moment, els passatgers aniran acompanyats d'un tècnic que revisarà la seguretat del vehicle. A la llarga, però, acabarà funcionant sol. 

Es faran enquestes per saber com els ha anat als usuaris.

 

 

Els impulsors en destaquen la seguretat, perquè aquests autobusos tenen un complex sistema de GPS i captadors de làser que detecten tot tipus d'obstacles. A més, en destaquen que, per les seves dimensions, podran arribar més fàcilment a llocs menys accessibles. 

Jordi Xena, president AMTU: "Hi ha sensors que detecten qualsevol anomalia i connectats via satèl·lit va analitzant de forma instantània les incidències que hi puguin haver i prenent les decisions més correctes en cada moment. Per tant, és un sistema totalment segur i totalment fiable"

 

 

L'Èrica també té Twitter i es poden seguir els seus "viatges" amunt i avall de Catalunya:


ARXIVAT A:
Mobilitat Ecologia Sostenibilitat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut