Riudoms

"Prou homicidis, més respecte!": els ciclistes reclamen l'enduriment del Codi Penal

Dos mil ciclistes es concentren a Riudoms per homenatjar els dos companys que van morir atropellats diumenge passat

RedaccióActualitzat

Més de 2.000 ciclistes s'han concentrat aquest matí de diumenge a Riudoms per recordar els dos ciclistes que van morir diumenge passat atropellats per un conductor novell que va donar positiu en drogues.

Ciclistes, familiars i amics de les víctimes han marxat fins al punt del sinistre, a Montbrió, on han fet una entrega floral i han penjat mallots dels ciclistes.

 

Amb el lema "Prou homicidis, més respecte!", el col·lectiu ciclista reclama una reforma urgent de la llei, canvis immediats en el Codi Penal i que els conductors no agafin el cotxe o qualsevol altre vehicle si han begut o han consumit drogues.

 

El causant de l'accident, un jove de 18 anys de Reus que anava drogat, va quedar en llibertat amb mesures cautelars i se li ha retirat el carnet de conduir i el passaport. El jutge l'obliga a comparèixer cada setmana als jutjats i li prohibeix sortir del país. Se l'acusa de dos delictes d'homicidi per imprudència greu i conducció temerària per haver donat positiu en el test de drogues.

L'advocat i secretari general de l'Associació de Ciclistes Professionals, Alfonso Triviño, reclama un enduriment de les penes:

"Volem que la pena màxima que ara està en quatre anys s'elevi a sis i que quan hi hagi més d'una víctima s'elevi fins a nou anys de presó."

Denuncien l'elevat nombre d'atropellaments de ciclistes, alguns dels quals, diuen, són homicidis. S'hi han sumat els exciclistes Purito Rodríguez i Àngel Edo.

 

A més, entre les mesures exigides també han demanat que es contempli la fugida dels conductors com un delicte "autònom" i que les imprudències, que causen lesionats o morts quan s'incompleixin les normes de trànsit, tornin a incloure's al Codi Penal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut