Barcelona

Protestes veïnals per les sospites que vendran el seu bloc a un fons d'inversió

Els llogaters de la finca de Roger de Flor, 209, fa mesos que veuen moviments estranys al seu edifici

Letícia MarcosActualitzat

Els 24 llogaters de la finca de Roger de Flor, 209, de Barcelona, fa mesos que veuen moviments estranys al seu bloc. Va morir la propietària de la finca i intueixen que els hereus volen vendre el bloc a un fons d'inversió, però ningú els ho ha dit directament.

En total, hi ha cinc inquilins amb un contracte indefinit, que han rebut cartes en què se'ls demana quanta gent viu al pis i els seus documents d'identitat. La resta tenen contractes temporals, i d'aquests, a tres llogaters se'ls acaba el contracte el mes que ve. L'administrador de finques els va informar amb un burofax que no els prorroguen el lloguer.

 

 

Uns dels afectats és un matrimoni gran amb problemes de mobilitat. No tenen on anar. Ara tots els llogaters, indefinits i temporals, s'estan mobilitzant per demanar als administradors de finques que els informin del que està passant, ja que no s'han volgut reunir amb ells. L'única oferta que van rebre va ser una carta en què se'ls demanava que traguessin les pancartes reivindicatives que tenen a les façanes, i que si ho feien, s'avindrien a reunir-se amb ells per explicar-los el procés. Però les pancartes continuen.

 

 

Els afectats sospiten que se'ls acabarà fent fora a tots, de forma directa o indirecta, ja que coneixen casos en què els nous compradors busquen fórmules per assetjar els llogaters que queden, perquè també acabin marxant. Denuncien que aquesta és la manera per poder refer tots els pisos per vendre'ls o tornar-los a llogar a preus molt més elevats.

L'Associació de Veïns de la Dreta de l'Eixample denuncia que té localitzats una trentena de finques del seu barri que s'estan venent pels portals immobiliaris d'internet, però creuen que n'hi podria haver més. El Sindicat de Llogaters de Barcelona n'ha detectat un centenar a tot Barcelona, però això és només la punta de l'iceberg, ja que estan segurs que n'hi ha moltíssims més. Ara exigeixen a les administracions que facin un cens de blocs sencers de pisos que s'estan venent a fons d'inversió i, a més, que prenguin mesures per acabar amb aquestes pràctiques que estan fent fora molta de gent de casa seva, i que tindran molts problemes per trobar un nou pis de lloguer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut