Els conductors de taxis s'han concentrat en contra la sentència del Tribunal Suprem d'otorgació de llicències VTC
Els conductors de taxis s'han concentrat en contra la sentència del Tribunal Suprem d'otorgació de llicències VTC

Protestes de taxistes en contra l'augment de llicències a Cabify i Uber

Els permisos per a la concessió de llicències de vehicle amb conductor professional, Cabify o Uber, no responen a la proporció 1/30 dels taxistes professionals

RedaccióActualitzat

Centenars de taxistes s'han concentrat davant de la seu de la delegació del govern espanyol per protestar contra la concessió de llicències VTC i per exigir la proporció d'una llicència VTC per cada 30 de taxi.

La concentració ha estat la resposta a la sentència del Tribunal Suprem que concedeix 80 llicències VTC a dues empreses de Madrid: Uber i Cabify. Aquestes havien estat denegades el 2014 però ara s'han acceptat.

 

Les principals associacions de taxistes, Elite, TLUm, Anget, Paktaxi i ATC, han estat presents a les concentracions. Han ocupat el carrer Mallorca i el carrer Roger de Llúria de Barcelona, amb afectacions al trànsit.

També es preveu que de cara als pròxims mesos, s'atorgaran unes 10.000 llicències VTC més a tot l'estat espanyol. En el cas de Catalunya, unes 3.000.

Els conductors de taxis es queixen que les llicències VTC estan molt menys regulades que les seves. El preu el poden marcar lliurement i no tenen límit horari. A més, recullen usuaris pel carrer, que és exclusiu de les llicències de taxi.

El 29 de novembre a Madrid es farà una marxa per demanar al govern espanyol la proporció 1/30 entre taxistes i els VTC.

Protesta a l'aeroport del Prat

La protesta també s'ha desplaçat fins a la T1 de l'Aeroport de Barcelona. Durant més de mitja hora no hi havia cap taxi disponible per recollir passatgers. Molts dels taxis també han participat a la concentració del govern espanyol i s'hi han adherit a la terminal de l'aeroport.

Anar al contingut