Un dels manifestant ensenya un exemplar de "Nepszabadsag"
Un dels manifestant ensenya un exemplar de "Nepszabadsag"
Budapest

Protestes a Hongria pel tancament del principal diari opositor 

RedaccióActualitzat

Protestes a la capital hongaresa, Budapest, pel tancament del principal diari opositor d'Hongria. Unes 2.000 persones es van manifestar dissabte en defensa de la llibertat de premsa després de l'anunci.

El rotatiu, el "Népszabadság", que traduït de l'hongarès vol dir la "llibertat del poble", estava considerat com la referència crítica contra el govern del primer ministre conservador, Víctor Orban. Es tracta del diari de més tirada d'Hongria, i que als últims mesos havia mantingut un virulent rebuig a la política anti immigració de l'executiu.

L'empresa propietària del rotatiu, de capital austríac, ha justificat el tancament per qüestions econòmiques. Assegura que tanca per les fortes pèrdues que acumula, que l'han obligat a posar en marxa un pla de viabilitat. Però diversos membres de la redacció ho neguen, i asseguren que es tracta d'una maniobra del poder i d'un atemptat contra la llibertat de premsa.

La decisió d'interrompre la publicació ha agafat per sorpresa fins i tot els treballadors, que dissabte mateix van rebre les cartes en què la direcció els informava del tancament. Ja no es va permetre l'accés dels periodistes a la redacció i se'ls ha tancat l'accés al correu electrònic.

L'oposició ja ha manifestat la preocupació per la falta de pluralitat informativa.

Anar al contingut