Els treballadors de la neteja concentrats davant l'Ajuntament
Els treballadors de la neteja concentrats davant l'Ajuntament
Badalona

Protestes a Badalona per la reducció del pressupost en neteja

L'Ajuntament de Badalona ha anunciat una reducció del pressupost del 20% en la contracta de neteja, cosa que ha provocat temors entre els treballadors pels possibles acomiadaments que se'n derivin.

RedaccióActualitzat
Com a conseqüència, més d'un centenar de treballados de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas s'ha concentrat dilluns al matí a la plaça de la Vila de Badalona, on han reclamat que no es faci cap reducció de pressupost i han amenaçat amb concentracions diàries sumades a les negociacions amb l'Ajuntament.

Per la seva banda, l'Ajuntament, a través del regidor de Via Pública, Dani Gràcia, ha explicat que la retallada suposa un estalvi d'1,4 milions d'euros, alhora que garanteix que no es preveu cap exticnió de contracte. Les mesures plantejades de cara a la retallada són el trasllat de 28 empleats a Barcelona i un ERO temporal de 47 dies que afectaria 126 treballadors.

Tot i això, els treballadors desconfien d'aquestes mesures i temen que els trasllats a Barcelona acabin en acomiadaments "encoberts", i que l'ERO pugui acabar sent d'extinció.
Anar al contingut