Unes 300 persones han reivindicat la cacera a Camprodon (ACN)
Unes 300 persones han reivindicat la cacera a Camprodon (ACN)
Camprodon

Protesta per defensar la cacera després de la mort d'una ovella del santuari Gaia

Els caçadors de Camprodon estan "indignats" perquè diuen que se'ls ha imputat un fet "molt greu" que no va ser responsabilitat seva

RedaccióActualitzat

Concentració a Camprodon per defensar la cacera i la pagesia. És una reacció a les acusacions que s'han fet als caçadors per la mort d'una ovella del santuari Gaia, el refugi d'animals de granja que hi ha al municipi.

El 26 de març, els animalistes es van manifestar a Camprodon per aquest cas.

Els caçadors estan "indignats" i asseguren que l'animal no va morir a conseqüència d'una batuda. El president de la Societat de Caçadors de la Vall de Camprodon, Jaume Vilarrassa, lamenta que se'ls hagi "culpabilitzat i criminalitzat" de la mort de l'ovella Nadia "quan l'animal ja era mort".

Vilarrassa recorda que els gossos que surten en les batudes tenen un GPS que permet localitzar-los. En el cas de la mort de l'ovella Nadia, assegura que el gos no va entrar al recinte.

La protesta, que ha reunit unes 300 persones, anava més enllà de la defensa de la cacera. Era una reivindicació de la vida a pagès com ha estat fins ara. Hi havia caçadors, productors i ramaders, propietaris de finques rurals i veïns. Tots volen poder dur la vida que han fet sempre sense les interferències de nouvinguts o visitants.

Els responsables del santuari Gaia han dit a TV3 que no estan en contra del poble ni de la gent que hi viu. Diuen que només demanen a l'Ajuntament que els doni el perímetre de seguretat que tenen els altres refugis d'animals de granja que hi ha a Espanya -13 en total- per evitar accidents d'aquest tipus.

 

Anar al contingut