Pla detall d'alguns dels cartells de protesta que s'han vist al ple municipal de Manresa. 20 d'octubre de 2016. (Horitzontal)
Pla detall d'alguns dels cartells de protesta que s'han vist al ple municipal de Manresa. 20 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

Protesta d'una vuitantena de treballadors de l'Ajuntament de Manresa al ple municipal per exigir millores salarials

ACN Manresa.-Els treballadors de l'Ajuntament de Manresa han omplert aquest dijous al vespre la sala de sessions del consistori per mostrar el seu descontentament envers l'equip de govern i els grups de l'oposició davant de la gestió que s'està fent de la valoració dels llocs de treball. Coincidint amb la celebració del ple municipal, una vuitantena de persones han acudit al consistori amb cartells on es podia llegir 'Engany polític a Manresa, cultura o tradició?' o 'Prou parlar del 2022, volem valoració'. El president de la junta de personal, Joan Pujols, ha intervingut al ple fent ús del reglament de participació ciutadana per reclamar que es tiri endavant la valoració dels llocs de treball després que el procés s'hagi encallat perquè els treballs no es van fer correctament. De la seva banda, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, s'ha compromès a tenir l'anàlisi tècnic enllestit durant el primer trimestre del 2017.

L'endarreriment en la valoració dels llocs de treball a l'Ajuntament de Manresa ha portat als treballadors municipals a engegar una sèrie de protestes per reclamar que s'agilitzin els treballs i es facin el més aviat possible. El consistori es va comprometre a finals del 2015 a efectuar una valoració dels llocs de treball però, un any després, molta de la feina feta s'ha de repetir, ja que la Diputació de Barcelona, que s'encarregava de fer la revisió de les fitxes, va detectar diversos errors i no les va admetre com a vàlides. Davant d'aquest fet, el consistori ha de repetir bona part de la feina feta i els treballadors municipals denuncien que per l'equip de govern aquesta "no és una prioritat". Per fer visible el seu malestar, més d'una vuitantena de treballadors han acudit aquest dijous al ple municipal de Manresa equipats amb diverses pancartes de protesta on es podien llegir missatges com 'Engany polític a Manresa, cultura o tradició?', 'Prou parlar del 2022, volem valoració' o 'Treballadors contra un ajuntament mentider'. El president de la Junta de Personal, Joan Pujols, ha intervingut al ple per reclamar que es faci una valoració dels salaris -l'actual és del 1998- i s'ha mostrat molt crític tant amb l'equip de govern com amb la resta de partits de l'oposició i els ha acusat de "menystenir" els treballadors municipals i de no complir la promesa de revisar els sous. El regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, ha estat l'encarregat de respondre el portaveu dels treballadors i s'ha compromès a tenir finalitzats els treballs tècnics de valoració dels llocs de treball durant el primer trimestre del 2017. D'altra banda, el regidor també ha volgut aclarir que la modificació dels llocs de treball que s'ha aprovat aquest dijous al ple -cinc caps de servei i una coordinadora- representarà un cost pel consistori de 24.000 euros anuals "i no de 50.000 euros", tal com havien criticat els sindicats. Els treballadors no descarten incrementar les protestes si el consistori no atén les seves demandes i Pujols ha afirmat al final del seu discurs que "ara la pilota està a la seva teulada" i ha demanat als regidors que "actuïn i facin que els treballadors siguem una prioritat". Per la seva part, el regidor Sala ha expressat que el consistori "sempre ha tingut voluntat de diàleg" i ha dit que "farem les reunions que calgui perquè les coses no surtin de mare".

Anar al contingut